Geçmiş olsun

Güncelleme Tarihi:

Geçmiş olsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, beyin damarlarından birinin tıkanmasının ardından kısmi felç geçiren ve akciğerlerinde oluşan ödem (zatürre) nedeniyle durumu ağırlaşan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a, GATA’dan konularında uzman 6 kişilik tabip heyeti gönderdi ve durumunu yerinde kontrol ettirdi.

Ambulans uçakla önceki gün Lefkoşa’ya gelen Tabip Albay Yaşar Kütükçü hastaneden ayrılırken, “Denktaş’ı ziyaret ettik. Durumunu gördük. Ve gerçekten emin ellerde olduğunu şu anda gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz. Ailesi ve herkese geçmiş olsun” dedi. Denktaş’ın akciğerleriyle ilgilenen göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen de, “Zor bir 24 saat geçirdik ama bugün iyi haber vermekten mutluyum. Kendi kendine soluyabiliyor. Makine desteğinden önümüzdeki günlerde kurtarmayı planlıyoruz” dedi.

m Koşaner teğmendi 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda, Rum ve Yunan birlikleriyle 5 Parmak Dağları’nda en şiddetli çatışmalara giren komando birlikleri içinde, teğmen rütbesiyle savaşan Işık Koşaner, 2002-04 döneminde de Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı yürüttü. 87 yaşındaki Denktaş, 2003 yılında ABD’de kalp ameliyatı geçirdikten sonra döndüğü adada nekahat döneminde rahatsızlanmış, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök de Koşaner gibi ambulans uçak göndererek, KKTC eski Cumhurbaşkanı’nı Ankara GATA’da tedavi ettirmişti.

Telefon yağmuru Denktaş’ı başta Cumhurbaşkanı Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere, eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP eski Lideri Deniz Baykal bizzat telefonla aradı. Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner sürekli bilgi aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da geçmiş olsun mesajı gönderdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!