Geçiş yapan borçlu çıktı

Güncelleme Tarihi:

Geçiş yapan borçlu çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 21:17

Dershaneden dönüşen temel liselere kaydolan öğrencilerin başarı puanlarında ciddi düşüşler oldu. Ders saati farklılığı nedeniyle bu öğrenciler, devlet okulunda başarılı oldukları derslerden “borçlu geçti” kabul edildiler.

Haberin Devamı

DERSHANELERİN özel okula dönüşümüyle eğitime dahil olan temel liselerde, puan şoku yaşanıyor. Anadolu liselerinden bu okullara geçen öğrenciler bile, bu karmaşanın kurbanı oldular.
Öğrencilerin, geçmiş yıllara ait başarı puanlarında ciddi düşüşler ortaya çıktı. Temel liselerdeki derslerin ve haftalık ders saatlerinin farklılığı nedeniyle öğrencilerin devlet okulunda başarılı olduğu ders, temel lisede “borçlu geçti” olarak kabul edildi. Kredilerindeki eksiklik nedeniyle öğrencilerin yıl sonu ortalamaları da arasında düştü. Ortaöğretim başarı puanı, üniversite puan hesaplanmasında yüzde 40 katkı yapması nedeniyle çocukları için endişeye kapılan veliler, imza kampanyası başlattı.
Kimi liseler, öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti sorumluluk sınavlarıyla gidermeye çalışıyor. Kredilerdeki eksiklik nedeniyle öğrencilerin yıl sonu ortalamaları da 1 ile 17 puan düştü.

Haberin Devamı

MEB: DÜZENLEME YAPILIYOR

Temel lise yöneticileri, durumun, öğrencilerin ders geçme puanlarının temel liseye göre hesaplanmasından kaynaklandığını belirterek, MEB’in yeni bir düzenleme yaptığını söyledi. MEB yetkilileri de, derslerin farklılığından kaynaklanan bir durum olduğunu ve gerekli düzenlemeleri yapmayı sürdürdüklerini söylediler.

İMZA KAMPANYASI

PUANLARIN düştüğünü gören veliler, “change.org” üzerinden imza kampanyası başlattı. Kampanyanın adı ise şöyle kondu: “Dershane iken temel liseye dönüşen kurumlarda eğitim görmeye başlayan öğrencilerin geçmiş yıllar yıl sonu not ortalamaları düşürülmesin!”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!