Geçen yıl levhası söküldü bu yıl yaşgünü kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Geçen yıl levhası söküldü bu yıl yaşgünü kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Urla'da adının verildiği sokkatan tabelası sökülünce büyük bir tartışmaya neden olan Nobel Ödüllü Yunanlı şair Yorgo Seferis'e doğum günü düzenleniyor. 1900 yılında doğan Seferis'in doğum günü 29 Şubat olduğu için dört yılda bir kutlanabiliyor.

İZMİR Urla'da 29 Şubat 1900 tarihinde dünyaya gelen Nobel ödüllü Yunanlı şair Yorgo Seferis'in 25'inci doğum yıldönümü Urla Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası'nın öncülüğünde düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. Etkinliğe Yunanistan'dan da yazar, şair ve gazeteciler davet edildi.

29 Şubat doğumlu olduğu için doğum günü sadece dört yılda bir kutlanan Yorgo Seferis 1971 yılında öldü. Türk-Yunan barışına yaptığı katkıları nedeniyle Yorgo Seferis'in İzmir Urla'da doğduğu sokağa verilen adı 18 Nisan seçimlerinin ardından hedef haline geldi. ANAP'lı Urla Belediye Meclis üyesi Özcan Uzun ve arkadaşlarının girişimiyle Seferis'in adını taşıyan İskele mahallesindeki sokağın adı değiştirildi. Ancak medya ve halktan gelen tepkiler üzerine bundan vazgeçilerek sokağa yeniden Yorgo Seferis tabelası asılmıştı.

TÜRK YAZARLAR ÇAĞRILACAK

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Seferis'in eserleriyle iki ülke arasındaki barışa büyük katkısı olduğunu belirtti. Karaosmanoğlu, İTO ile ortaklaşa düzenlenecek toplantıya Seferis'in eserlerini Türkçeye kazandıran yazar Cevat Çapan ve iki ülkeden edebiyatçıların çağrılacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!