Geçen hafta kapatılan tersane açıldı

Güncelleme Tarihi:

Geçen hafta kapatılan tersane açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 15:17

İş sağlığı ve güvenliği açısından 6 gün önce faaliyetleri durdurulan Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki Selah Tersanesi, “eksikliklerin giderilmesinin” ardından yeniden açıldı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından “iş yeri ve çalışanlarının hayatı için ciddi ve önlenemez tehlikelere yol açacak olan başta parlama ve patlama tehlikesi olmak üzere malzeme düşmesi, yüksekten düşme ve elektrik akımına maruz kalmaya yönelik tehlikeler giderilinceye kadar kapatılması” kararlaştırılan Selah Makine ve Gemicilik Endüstri Ticaret AŞ'de eksikliklerin giderilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Kapatıldığı 21 Mayıs 2008 tarihinden sonra yaklaşık 25 kişinin çalışarak eksiklikleri gidermesinin ardından, işveren, İş Teftiş İstanbul Grup Başkanlığı'na verdiği dilekçeyle iş yerinin faaliyetlerine yeniden başlaması talebinde bulundu.

Bu talep üzerine, iş müfettişi Murat Bakır, yaptığı incelemenin ardından dün düzenlediği ve “iş yerinde faaliyetlerin durdurulmasına neden olan noksanlıkların ikmal edilmesi sonucu kapatmaya neden olan etkenlerin ortadan kalktığı” görüşüne yer verdiği raporunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne iletti.

Haberin Devamı

Komisyon toplantısı ve alınan karar üzerine, Bölge Müdürü Atakan Tanış, tersanenin yeniden faaliyetlerine başlatılması amacıyla Tuzla Kaymakamlığı'na yazı gönderdi.

Tuzla Kaymakamı Fahri Keser'in talimatıyla da Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilgili karar Selah Tersanesi yetkililerine tebliğ edilerek, 6 gün önce kapılara konulan mühürler söküldü.

Tersanedeki faaliyetler bu sabah itibarıyla yeniden başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!