Gecekondu sahiplerinden belediye önünde eylem

Güncelleme Tarihi:

Gecekondu sahiplerinden belediye önünde eylem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 16:56

Mamak ve Ankara Büyükşehir Belediyelerince ortak düzenlenen, “Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında, mahallelerinde yapılan yıkımlardan dolayı mağdur olduklarını iddia eden bir grup gecekondu sahibi, Mamak Belediyesi önünde eylem yaptı.

Eylemciler, “Gökçek elini evimizden çek” şeklinde slogan atıp, “Kentsel dönüşüme hayır”, “Sokak lambalarımızı istiyoruz” yazılı dövizler açtı.

Çağdaş Hukukçular Derneği'nden avukat Özgür Yılmaz, burada grup adına yaptığı açıklamada, bölge halkıyla sözleşme imzalanarak evlerin yıkıldığını, ancak insanların sözleşmeleri bilgisizlikten, korkudan ya da boş vaatler sonucu imzaladıklarını iddia etti.

Yılmaz, açtıkları 3 davada da projenin iptal edildiğini ancak belediyelerin karara uymadıklarını ileri sürerek, yıkımların hukuksal olmadığını savundu. Yıkılan evlerin mahallelinin sağlığını da tehdit ettiğini öne süren Yılmaz, enkaz yığınları ve mikrop yuvaları oluştuğunu söyledi.

Açıklamanın ardından, beraberindeki 4 kişi ile Mamak Belediye Başkanıyla görüşmek için belediyeye giren Yılmaz, başkanın içerde olmadığının söylendiğini belirtti.

Bir süre daha belediye önünde bekleyen grup, daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!