Gece yarısı pazarlığına girmedim

Güncelleme Tarihi:

Gece yarısı pazarlığına girmedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 00:00

Deniz Baykal’ın “Adaylığını benden gizlediler, televizyondan öğrendim. Kırgınım” sözlerine ilişkin konuşan CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Açık yüreklilikle söyleyeyim; Sayın Baykal’ın her türlü eleştirisinin başımın üstünde yeri var. Adaylığımı kimseden gizlemedim, öyle gece yarısı pazarlığı söz konusu değil” dedi.

CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal’a atfen “Adaylığını benden gizlediler, kırgınım” ifadeleri için “Açık yüreklilikle söyleyeyim; Sayın Baykal’ın her türlü eleştirisinin başımın üstünde yeri var. Adaylığımı kimseden gizlemedim, gece yarısı pazarlığı söz konusu değil” dedi. Kılıçdaroğlu, Baykal’ı ziyaret eden bazı milletvekillerinden aktarılan görüşler üzerine dün gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Galiba süreci eleştirmiş

“Sayın Baykal’dan bu ifadeleri doğrudan duymadım. Baştan bu yana oluşan süreci galiba Sayın Baykal eleştirmiş. Bunlar dolaylı ifadeler. Ortam uygun olduğu takdirde kendisiyle görüşeceğim. Benim adaylığım kimseden gizlenmedi. Adaylığımı zaten kamuoyunun önünde açıkladım. Bir uzlaşma ortamı sağlandı, sorun bitti. Biz geleceğe bakmalıyız. Öyle gece yarısı pazarlığı söz konusu değil.

İsterse onursal başkan olur

Onursal başkanlık konusu, belirli çevrelerden, bazı partililerden, medyadan gelen önerilerdi. Bu önerileri, Sayın Baykal’ın bilgisi dışında gerçekleştirmemiz doğru olmazdı. Böyle bir öneri gelse, biz bunu Sayın Baykal’a aktaracaktık. Sayın Baykal, uygun görürse gündeme getirecektik. Uygun görmezse yapacağımız bir şey yok.”

8 tabloluk servet

CHP Genel Başkanlığı’na aday olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2010 yılı mal varlığı beyanında 8 tablo öne çıkıyor. “Mitoloji” temalı eserleriyle tanınan Nuri Abaç, Fikret Otyam, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nin öncü hocalarından ve 1979 yılında ölen Ayetullah Sümer’in eserlerinin de bulunduğu koleksiyonun toplam edinme değeri 2 bin 733 TL olarak beyan ediliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kişisel internet sitesinde yayınlanan mal varlığı listesine göre, Kılıçdaroğlu Ailesi’nin 4 dairesi bulunuyor. 2 ev Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinde bulunurken, Ankara ve İstanbul’daki birer evin tapusu eşi Sevim Hanım’ın üzerinde görülüyor. Bunun yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu adına değeri 163 bin lira olarak beyan edilen bir arsayla 3 farklı konut kooperatifi hissesi beyan ediliyor.

57 bin lira banka borcu

Mal beyanına göre Kılıçdaroğlu’nun müzisyen oğlu Kerem 2009’da satın aldığı 2004 model otomobil; Sevim Hanım ise 1983 yılında alınan pırlanta bir yüzük sahibi. Kılıçdaroğlu bir arkadaşından 7 bin lira alacaklıyken, 2010 yılı beyanına göre 57 bin liralık da banka borcu var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!