Gece ayazları 3 gün daha sürecek

Güncelleme Tarihi:

Gece ayazları 3 gün daha sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 14:17

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü kar yağışlarının etkisini yitirdiğini ancak gece ayazlarının Perşembe gününe kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre geçen hafta başından itibaren yurt genelinde görülen kar yağışları Pazartesi günü itibariyle etkisini yitirdi. Yapılan son tahminlere göre bugün ve Salı günü doğu Karadeniz kıyıları ile doğu Anadolu dışında kalan yerlerde yağış beklenmiyor.

Ancak düşük sıcaklık değerleriyle birlikte gece ayazları Perşembe gününe kadar Ege ve Akdeniz kıyıları dışında tüm turta etkili olmaya devam edecek. Son 3 gündür doğu Anadolu'da eksi 25 ila eksi 30, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da eksi 15 ila eksi 20, Marmara ve güneydoğu Anadolu'da eksi 7 ila eksi 10 derecelere kadar düşen gece sıcaklıklarında önümüzdeki üç gün daha önemli bir artış tahmin edilmiyor.

Çarşamba gününden itibaren gündüz sıcaklıklarında güneşlenmeyle birlikte yurt genelinde artış yaşanacak. Fakat gece sıcaklıklarında hafta sonuna kadar kayda değer bir artış beklenmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!