Geç gelen ödül

Güncelleme Tarihi:

Geç gelen ödül
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Carlos Santana, 30 yıllık müzik kariyerinin ilk büyük ödülüne kavuştu. Los Angeles'da önceki gece düzenlenen Amerikan Müzik Ödülleri töreninde Santana'nın grubu, ‘‘Supernatural’’ ile yılın albümü ödülünü kazandı.

Gecenin ilk ödülü olan en iyi albüm dalında birinciliği elde eden Santana, ödülünü almak sahneye çıktığında ayakta alkışlandı.

Gelecek ay verilecek Grammy ödüllerinde de 10 dalda aday olan 52 yaşındaki Santana, kuliste bir grup gazeteciyle konuşurken de şöyle dedi: ‘‘Birçok insan yaşlı olduğum gerekçesiyle benimle çalışmak istemedi ama, Clive Davis bana inandı. Birlikte çalıştık ve çok iyi bir iş ortaya çıkardık.’’

‘‘Smooth’’ adlı şarkısıyla ABD'de 10 hafta 1 numarada kalan ve bir rekora imza atan Santana, en iyi grup dalında da adaydı, ancak bu daldaki ödülü Backstreet Boys'a kaptırdı. Buna karşılık Backstreet Boys da ‘‘Millennium’’ albümüyle aday olduğu yılın en iyi albümü ödülünü Santana'ya kaptırdı. Santana yılın en çok satan albümlerinden biri olan Britney Spears'in ‘‘Baby One More Time’’ını da geride bıraktı.

Gecenin iki ödüllü sanatçıları ise Shania Twain ve Garth Brooks oldu. Twain hem en iyi pop-rock kadın sanatçısı, hem de country şarkıcısı seçildi. Garth Brooks ise country dalında hem en iyi erkek şarkıcı, hem de en iyi albüm ödülünü aldı. Bu arada gecede, internet üzerinde yapılan bir anketle ‘‘On yılların sanatçıları’’ da belirlendi. Ankete göre 1950'lerin sanatçısı, Elvis Presley, 1960'ların sanatçısı The Beatles, 1970'lerin sanatçısı Stevie Wonder ve 1980'lerin sanatçısı Michael Jackson, 1990'ların sanatçısı da Garth Brooks olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!