Gebze'de korkutan yangın

Güncelleme Tarihi:

Gebzede korkutan yangın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 20:52

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde eski bir fabrikanın bahçesinde başlayan yangın, bitişikteki mobilya atölyesine sıçradı.

Haberin Devamı

300 İŞ MAKİNESİ LASTİĞİ YANDI

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde, daha önce Man Filtre fabrikasının faaliyet gösterdiği arazideki bir depoda iş makinaları lastikleri bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yangına, başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilçe belediye itfaiyeleri müdehale etmesine karşın sayıları 300 civarında olduğu belirtilen lastikler söndürülemiyor. Lastiklerden çıkan dumanlar ise Tuzla ve Pendik'ten bile görülüyor.

Darıca'da, Sırasöğütler Mahallesi'nde bulunan ve şu anda buradaki faaliyetine son veren Man Filtre Fabrikası'nın eski arazisi üzerinde kurulu bulunan depolardan birindeki yangın, bugün saat 19.30 sıralarında başladı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında, depoda bulunan ve 300 civarında olduğu belirtilen iş makinası lastikleri yapnama başladı. İlk müdahaleyi Darıca İtfaiyesi'nin yaptığı yangın, kısa sürede tüm depoyu sardı. Büyükşehir'den gelen itfaiyelerin de desteğiyle alevler bastırılmaya çalışılırken, yangının yakında bulunan mobilya fabrikasına sıçramasının önlenmesi için soğutma çalışmalarına geçildi.

Haberin Devamı

Her olasılığa karşı bu bölgedeki tüm elektrikler kesilirken, yanan lastiklerden çıkan duman ise Pendik semalarını bile kapladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!