GE CEO’su Obama’nın ekonomi başdanışmanı oldu

Güncelleme Tarihi:

GE CEO’su Obama’nın ekonomi başdanışmanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 12:43

ABD Başkanı Barack Obama, istihdamı artırmak için ekonomi danışmanları kurulunu yeniden yapılandırırken, baş ekonomi danışmanı olarak General Electric CEO’su Jeffrey Immelt’i atadı.

Haberin Devamı

 Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor               

   

ABD Başkanı Barack Obama, istihdamı artırmak için ekonomi danışmanları kurulunu yeniden yapılandırırken, ekonomi başdanışmanı olarak General Electric CEO’su Jeffrey Immelt’i atadı.

 

Başkan’ın İstihdam ve Rekabetçilik Komitesi olarak adlandırılan yeni kurul, Fed’in eski başkanlarından Paul Volcker’in liderliğindeki, Ekonomik İyileşme Danışmanlığı Kurulu’nun yerini alacak.

 

Volcker, görev süresinin 6 Şubat’ta sona ereceğini söyledi.

 

Yaşanan değişim, Obama’nın 2008’de patlak veren finansal krizin ardından ekonomiyi dengelemek için geliştirilen politikalardan vazgeçip, istihdamı artırmaya odaklandığının bir işareti olarak kabul ediliyor.

 

Haberin Devamı

İşsizlik sorununun Obama’nın yeniden Başkan seçilme sürecinin en büyük engeli olarak gösteriliyor.    

 

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, yeni danışmanlar kurulunun ekonomik büyümeyi hızlandırmak için özel sektörün fikirlerini alacağını ve ABD’nin rekabetçiliğini artırmaya odaklanacağını açıkladı.   

 

Danışmanlar kurulunda, eski yönetimlerden yetkililer, sendika ve iş dünyası temsilcileri de yer alacak.

 

Volcker, Beyaz Saray’ın ekonomi başdanışmanı olsa da ekibi Başkan ile çok fazla fikir alışverişinde bulunmuyordu.

 

Perşembe gecesi konuşan Obama, “Başkanlık için yürüttüğümüz seçim kampanyasından bu yana, Büyük Buhran’dan bu yana görülen en kötü ekonomik krizi atlatma konusunda, Paul Volcker ve ekibine her zaman güvendim” dedi.

 

Başkan aynı zamanda, “Paul Volcker, ABD’nin en zeki ekonomi beyinlerinden biri olmakla birlikte, uzun yıllar boyunca ABD’li aileler için para politikaları üretip, ekonomimizin güçlenmesine yardımcı olmuştur” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

BEYAZ SARAY’IN YAKIN MÜTTEFİKLERİNDEN

Obama, “Arkadaşlığı ve yeteneklerine her zaman önem verdim ve önümüzdeki yıllarda da Volcker’ın danışmanlarına güvenmeye devam edeceğim” dedi.

 

Ekonomik Toparlanma Danışma Komitesi’nin üyelerinden biri olan Immelt, Cuma günü Washington Post’ta kaleme aldığı bir makalede, ekonomi danışmanları kurulunun yeniden yapılandırılacağını dile getirmişti.

 

Immelt’in ekonomi başdanışmanı olması, Beyaz Saray’ın kurumsal dünyayla daha sıkı bağlar kurma çabalarını destekleyen de bir adım oldu. Bu ayın başlarında, Obama eski ticaret bakanlarından, JPMorgan Chase bankasının yöneticisi William Daley’i özel kalem müdürü olarak atamıştı.

 

Haberin Devamı

Immelt, Obama’nın göreve gelmesinden bu yana Beyaz Saray’ın en yakın müttefiklerinden biri olarak gösteriliyor.

 

*Bu yazı AP’de “GE's Immelt to Head Obama Economic Advisory Board” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!