Gazze'deki mezuniyet töreni

Güncelleme Tarihi:

Gazzedeki mezuniyet töreni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2013 07:25

Gazze’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı Milli Güvenlik Birimi’nin mezuniyet töreni Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye’nin de katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

Törende çiçeği burnunda mezunların gösterisi büyük ilgi gördü.

Törende konuşan Haniye, Gazzelilerin güvenliğini sağlamak için çaba gösterdiklerini ifade ederek, mezun olan emniyet mensuplarının, bu uğurda mücadele edeceklerini vurguladı.

Haniye, Mısır'ın askeri ve siyasi yönden iç işlerine karıştıkları yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Hükümetimiz ve Hamas, hiçbir Arap ülkesinin özellikle de Mısır'ın askeri ve siyasi işlerine müdahale etmiyor" dedi.

Haniye, Mısır'ın iç işlerine karıştıkları yönünde sürekli tekrarlanan iddialar olduğunu hatırlatarak "Kardeş Arap ülkelerinin özellikle de Mısır'ın güvenlik işlerine karışmamız mümkün değil. Hiçbir ülkede de askeri veya siyasi rolümüz yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbe ile görevden uzaklaştırılmasının ardından Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması, Mısır ordusunun güvenlik gerekçesiyle sınırdaki tünelleri yıkması ve Mısır medyasında Hamas'a yönelik, ülkede Müslüman Kardeşler Teşkilatına destek olmak amacıyla askeri faaliyetlerde bulunduğu yönündeki iddialar, Gazze ve Mısır yönetimi arasında gerginliğe yol açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!