Gazladılar

Güncelleme Tarihi:

Gazladılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 22:36

Ankara'da cumartesi günü ‘Emek, Barış ve Emek’ mitingini kana bulayan saldırıya tepkiler dün de devam ederken, başkentte protestoculara gazla müdahale edildi.

Haberin Devamı

Ankara Garı önünde 97 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı protesto etmek isteyen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri Kolej Meydanı’nda toplanıp Sakarya Caddesi’ne yolu kapatarak yürümek istedi. Polisin yolun kapatılmasına karşı çıkması üzerine eylemciler ile polis arasında kısa bir arbede yaşandı. Polis, gaz sıkarak eylemcileri dağıttı. Toplanan grup daha sonra yolu trafiğe kapatmadan yürüyerek Sakarya Caddesi’ne ulaştı.

Gazladılar

- İstanbul’da da DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve TMMOB’un, Sirkeci ve Cerrahpaşa’dan başlayıp Beyazıt’ta basın açıklamasıyla bitecek eylemine, Vaililik izin vermedi. Kadıköy’den Sirkeci’ye geçmek isteyen bir gruba polis Kadıköy İskelesi’nde müdahale etti ve 4 kişi gözaltına alındı. Cerrahpaşa’daki toplanma noktasına gelenler polis tarafından hastanenin içine alındı. Çevik Kuvvet hastanenin çıkış kapısını TOMA ile kapattı ve yürümek için ısrar edilirse müdahale edeceklerini söyledi. Grup oturma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Gazladılar

- Alanya Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi yaklaşık 30 avukat adliye önünde basın açıklaması yapmak isterken 100’ü aşkın kişi de kendilerine destek için toplandı. Polis, açıklama için savcılıktan izin alınmadığı gerekçesiyle gruba biber gazıyla müdahale etti.

Gazladılar

İSTANBUL

- İzmir Gündoğdu Meydanı’nda da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısı üzerine toplanan yaklaşık 5 bin kişi Alsancak Garı’na yürüdü. Grup, barış çağrısı yaptı.

Gazladılar

ALANYA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!