Gaziantep'te Hizbullah operasyonları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Hizbullah operasyonları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gaziantep Valisi Muammer Güler, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü Hizbullah’ın Gaziantep’teki faaliyetlerini deşifre etmek, mensuplarını yakalamak ve suç unsuru eşyaları ele geçirmek amacıyla Aralık 1999’dan itibaren başlatılan operasyonların kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi.

Güler’in açıklamasında, Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerince, programlı yürütülen çalışmalar kapsamında, Hizbullah terör örgütü adına faaliyette bulundukları ve bazı resmi kurum ve kuruluşlara sızma çabası içerisinde oldukları belirlenen örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik, 22 Ocak’ta operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Camileri ve evleri mesken tutup, halkın dini duygularını istismar ederek terör örgütüne taraftar kazanma ve taban oluşturma faaliyetleri yürüttükleri, cami imamları ve müezzinleri tehdit ettikleri, halktan zekat ve fitre adı altında zorla para topladıkları ve örgüte aidat adıyla para verdikleri belirlenen 9 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

„Operasyon sırasında Semiye Teymur-Emine Ulusoy İlköğretim Okulu öğretmeni Mustafa Çelik, A. Hamoğlu İlköğretim Okulu öğretmeni Faruk Kentboğa ve Nizip Polat Akın İlköğretim Okulu öğretmeni Mehmet Zülküf Tan ile Nizip İkizce Köyü imamı Ömer Soyaslan, Nizip Turlu Köyü imamı Kadir Üstündağ, TEDAŞ görevlisi Muzaffer Özer, Hacı Özmen, Mehmet Kurt ve Hudbettin Vural gözaltına alındı.

Sanıkların ev, işyeri ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, çok miktarda örgütsel içerikli kitap, kaset ve yasak yayınlar ele geçirildi. Yayınların arasında, İran’ın ölen dini lideri Ayetullah Humeyni ve terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın kitapları da bulunuyor.

Son operasyonlarla maskesi iyice düşen, mevcut anayasal düzeni yıkıp, yerine İran modeli bir devlet sistemi kurmayı amaçlayan ve bu amacı doğrultusunda da bazı vatandaşlarımızı kaçırarak iğrenç yöntemlerle öldüren kanlı Hizbullah terör örgütünün ilimizdeki tüm faaliyetlerine son vermek, halkın huzur ve güvenini temin etmek amacıyla seri operasyonlara aralıksız devam edilecek.“

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Kalkan da gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır DGM tarafından tutuklanan terör örgütü Hizbullah’ın sözde askeri kanat sorumlusu Edip Gümüş’ün, dün saat 16.30’da özel bir helikopter ile Gaziantep’e getirildiğini söyledi.

Gümüş’ün, örgüte ait 2 evi göstereceğini beyan ettiğini belirten Kalkan, „Ancak, gösterdiği evler Gaziantep polisince zaten 10-15 gün önce belirlenmiş ve örgüte yönelik önemli bulguya rastlanmamıştı. Yaptığımız operasyonlara, Edip Gümüş’ün verdiği bilgilerin bir katkısı yok“ dedi.

Kalkan, gözaltına alınanlardan öğretmen Mehmet Zülküf Tan’ın, terör örgütü Hizbullah’ın sözde Nizip, Birecik ve Suruç sorumlusu olduğunun ortaya çıkarıldığını ve ifadesi doğrultusunda Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile ortak operasyonlar başlattıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

„Yurt genelinde başlatılan operasyonlar sonucu terör örgütünün mensupları kaçmaya, gizlenmeye çalışıyor. Ellerindeki delilleri de yakarak yok etmeye başladılar.

Hizbullah’a yönelik olarak Aralık 1999’dan itibaren gözaltına alınan 72 kişiden 34’ü tutuklandı. Gaziantep’te yaptığımız başarılı operasyonlar ile örgütün siyasi yapılanması önemli ölçüde çökertildi. Askeri yapılanmasını çökertmeye yönelik operasyonlarımız sürüyor. Askeri yapılanma da çökertildiğinde, yakında Hizbullah diye bir terör örgütü kalmayacak.

Operasyonlar sırasında ayrıca, Kahramanmaraş’ta örgüte ait olduğu belirlenen 06 BA 754 plakalı Ford Mondeo marka otomobil ele geçirildi.“

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!