Gaziantep'te çete operasyonu: 10 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte çete operasyonu: 10 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 14:26

GAZİANTEP'te çok sayıda suça karıştığı saptanan 10 kişilik çete, polisin düzenlediği ‘Yaprak Dökümü 27’ operasyonuyla çökertildi. Adliye'ye sevk edilirken görüntü alan basın mensuplarına tepki gösteren 10 zanlıdan biri, 4 polis tarafından güçlükle zapt edildi.

Haberin Devamı

Asayiş Şube ekipleri, kent merkezinde, ‘çek senet tahsilatı, nakliye dolandırıcılığı, zorla para alma, hürriyetten alıkoyma ve esrar maddesi bulundurmak’ suçlarına karıştığı öne sürülen bir şebekeyi takibe aldı. Uzun süren teknik takibin ardından, ‘Yaprak Dökümü 27’ adıyla başlatılan operasyonda, ev ve iş yerlerine eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yapılan operasyonda çete lideri olduğu iddia edilen H.K. ve çete üyesi olduğu ileri sürülen A.D., Ş.K., B.B., H.Ö., A.B., H.K., Ö.B., F.B. ve B.K., gözaltına alındı. Zanlılardan A.D., Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgunun ardından Adliye'ye sevk edilirken, çekim yapan gazetecilere saldırmak istedi. Kelepçeli olmasına rağmen polislerin iki elinden kurtulmaya çalışan zanlı, gazetecilere tekme savurdu. Gazetecileri tehdit de eden zanlı, 4- 5 polis tarafından güçlükle zapt edilebildi. Kısa süren arbedenin ardından zanlı polis otosuna bindirilerek adliyeye götürüldü.

Çete lideri H.K.'nın daha önce Kilis'te işlediği bir cinayetten dolayı arandığı öğrenilirken, zanlıların üzerinde yapılan aramalarda 100 gram esrar, 2 boş senet, 1 tabanca ve çeşitli tabancalara ait 110 mermi bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!