Gaziantep Üniversitesi öğretim üyesi alacak! Başvuru şartları neler?

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep Üniversitesi öğretim üyesi alacak Başvuru şartları neler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2019 23:35

Gaziantep Üniversitesi yayımladığı ilana göre 50 öğretim üyesi alacağını açıkladı. 4 Temmuz tarihinde verilen ilan kapsamında profesör, doçenç ve doktor öğretim üyesi istihdam sağlayacak. Akademisyenlik için başvuru yapmaya hazırlanan adaylar için başvuru şartları belli oldu. Peki, Gaziantep Üniversitesi öğretim üyesi başvuru şartları neler? İşte, o konuya dair detaylar.

Haberin Devamı

Gaziantep Üniversitesi, 4 Temmuz 2019 tarihinde Resmi Gazete'de verdiği ilana göre, üniversite bünyesinde 50 akademik personel alımı yapacağın kamuoyuna duyurdu. Üniversitenin rektörlüğünden yapılan açıklamada, "Üniversitemizin aşağıda belirtilen birim ve anabilim dallarına, 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlamak koşuluyla öğretim üyesi alınacaktır." ifadeleri kullanıldı. İşte, Gaziantep Üniversitesi akademik personel ilanıyla ilgili bazı bilgiler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

*Profesör kadroları daimi statüde olup; adaylar başvurulan anabilim dalını ve başlıca araştırma eserini de belirten dilekçelerine ekleyecekleri, Doçentlik belgesi, öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, özgeçmiş, beyanname formu ile puanlama formu ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyalarının 1 (bir) takımını fiziksel ortamda; dosyadaki tüm bilgi ve belgeleri de PDF formatında 7 (yedi) adet taşınabilir belleğe aktararak Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuracaklardır.

Haberin Devamı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI

*Doçent kadroları daimi statüde olup, adaylar başvurulan anabilim dalını belirten dilekçelerine nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenim belgeleri, özgeçmiş, beyanname formu ile puanlama formu ve Doçentlik belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyaların 1 (bir) takımını fiziksel ortamda; dosyadaki tüm bilgi ve belgeleri de PDF formatında 5 (beş) adet taşınabilir belleğe aktararak Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuruda bulunacaklardır. Doçentlik kadrolarına başvuranlardan, Doçentlik unvanını Üniversitelerarası Kurulca sözlü sınava tabi tutulmadan almış olan adaylar; müracaat ettikleri Doçent kadroları için, Üniversitemizin talebi doğrultusunda, Üniversitelerarası Kurulca oluşturulacak jüri üyelerince sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Bu sınavdan başarılı olamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı

*Doktor Öğretim Üyesi kadroları için adaylar; başvurulan anabilim dalını belirten dilekçelerine, nüfus cüzdanı fotokopisi, özgeçmiş, beyanname formu ile puanlama formu, yabancı dil belgesi, öğrenim belgelerinin onaylı sureti, ayrıca bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyaların 1 (bir) takımını fiziksel ortamda; dosyadaki tüm bilgi ve belgeleri de PDF formatında 5 (beş) adet taşınabilir belleğe aktararak, kadronun ilan edildiği birime şahsen başvuruda bulunacaklardır. Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adaylar ilgili programa ilişkin eğitim dilinde yapılacak 20 (yirmi) dakikalık ders verebilme sınavına katılmak zorundadırlar.

Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuran adayların dosyaları Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesinde yer alan ve Rektörlüğümüzce kurulan Akademik Başvuru İnceleme Komisyonu (ABİK) tarafından değerlendirilecektir. Adaylar, ilana çıkılan kadrolardan yalnızca birine başvurabilecekler ve ilan şartlarında belirtilen hususların tamamını belgelendireceklerdir.

Haberin Devamı

İLANLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!