Gazi sanığı 8 polise tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Gazi sanığı 8 polise tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul'da 2 yıl önce 7 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Gazi Mahallesi olaylarının sanığı 20 polisten 8'i hakkında gıyabi tutuklama kararı verdi. 5 saat süren dünkü duruşmada mahkeme heyeti, müdahil avukatlarının Tansu Çiller, Nahit Menteşe ve Hanefi Avcı'nın dinlenmesi isteğinin, davanın seyrine göre değerlendirileceğini açıkladı. İstanbul'dan 6 otobüsle gelen ve aralarında olaylarda ölenlerin yakınlarının da bulunduğu yaklaşık 200 kişi ile CHP milletvekilleri Mehmet Sevigen, Sabri Ergül ve Yılmaz Ateş de duruşmayı izledi. Duruşmada önce şikayetçi ve mağdur olarak gösterilen 13 kişiden 7'sinin ifadesi alındı. Duruşmaya sanık polisler gelmedi. Mahkemenin verdiği arada, adliye koridorunda Avukat Yelekçi ile ölenlerden Zeynep Poyraz'ın babası Cemal Poyraz yumruklaştı. Mahkeme heyeti, sanık polislerden Adem Albayrak, Metin Gündoğan, Hamdi Özata, Hasan Yavuz, İsa Bostan, Sedat Özenir, Hayrullah Şişman ve Metin Çakmaz'ın tutuklanmasına, Süleyman Memişçi, Ali Doğan, Yakup Murat, İbrahim Serdar, Orhan Durmuş, Mehmet Türk, Mustafa Keleş, Uğur Duran, Selçuk Diker, Ali Ulutaş, Ahmet Türkmen, Yetkin Korkut'un tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı 17 Kasım'a erteledi.

Müdahil avukatları, Susurluk olayına karıştıkları iddia edilen Ayhan Çarkın ve Ercan Yorulmaz'ın daha önce yaptıkları açıklamalar sonucu Gazi olayları ile Susurluk olayı arasında bağlantı bulunduğunu savunarak, mahkemenin bu yönde de araştırma yapmasını talep ettiler. Mahkeme Başkanı Dursun Kaya Güleç, kararı 23 madde olarak yazdırdı ve en ince ayrıntısına kadar belge ve evrakların temini için ilgili yerlere başvurulacağını bildirdi.

CHP'den eski yargıca tepki

CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, Gazi olaylarında ölenlerden 7'sini vurduğu iddiasıyla yargılanan 20 polisle ilgili davaya bakan ve ‘‘tarafsız olmadığını’’ açıklayarak çekilen Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Hüseyin İmamoğlu'na sert tepki gösterdi. Sevigen, ‘‘Bunlar devlete zarar verdiklerinin farkında değiller’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!