Gazetecinin ölümü

Güncelleme Tarihi:

Gazetecinin ölümü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2001 00:00


Haberin Devamı

Yaşamını haber takip ederken yitiren 29 yıllık gazeteci Kemal Diyarbekir dün Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. 12 yıldır sürdürdüğü belediye muhabirliği sırasında birlikte çalıştığı meslektaşları Diyarbekir'i anlatıyor:

Belediye Basın Bürosu

Gerçek bir gazeteci

Son 12 yıldır çalıştığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu çalışanları, önceki gün hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi muhabiri Kemal Diyarbekir için ‘Gazetecinin Ölümü’ başlığıyla, bir bülten yayınladı.

Bültende, Kemal Diyarbekir'in habercilikte son derece titiz, mesleğin onurunu son nefesine kadar ve tüm hayat tarzı ile koruyan, gazetecilik ilkelerine sadık ve mesleği insanlık çizgisinden asla ayrı düşmeyen, Bab-ı Ali terbiyesi almış, gerçek bir gazeteci olduğu vurgulandı. Bültende şöyle denildi:

‘‘Kemal Diyarbekir'i tanımak, onunla çalışmak, onunla haber yapmak, üretmek, kimselerin göremediğini gören, yakalayan ve onun o güzel tabiriyle, ‘Herkes sakız çiğner ama Ayşe kız gibi çatlatamaz’ deyişine yakışır atlatma haberlerini takip etmek, basın mesleğinin gerçek bir temsilcini yakalamak, tüm gazeteci arkadaşlar için olduğu gibi, Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı çalışanları için de bir şerefti. Mesleki açıdan da büyük bir kazançtı. Çocuklarımıza, ‘Bir Kemal Diyarbekir vardı. Gazeteciydi...’ diyebileceğimiz için kendimizi bahtlı sayıyoruz.

Sırtında fotoğraf makinan, elinde ‘kendi paranla’ aldığın o kamera görünümlü teybin, seni daha da yakışıklı yapan gözlüklerin ve her zaman genç, her zaman gazeteci, sevgili Diyarbekir. Seni unutmayacağız.’’

Mehmet Demirkaya Milliyet Muhabiri

Onun gibisini görmedim

Belediyeciler iyi bir habercisini kaybetti. En kıdemli, en dürüst ve en çalışkan belediye muhabiri idi. Daha önce ciddi bir kalp ameliyatı geçirdiği halde genç gazetecilerden daha ataktı. Hiçbir şeyi atlamak istemezdi. Yaptığı her görüşmeyi teybe kaydederdi. Bir yanlış anlaşılma ya da yalanlama olduğunda gerçeği ortaya koyabilmek için bu önlemi alırdı. İtiraz edenlerin önüne kayıtları koyardı. Herhangi bir konuda en küçük bir hataya ya da şüpheye yer bırakmamak için her olayı en ince detayına kadar araştırırdı. İlkeli ve dürüsttü. Haber icabı katıldığı belediye davetlerinde ağzına bir tek lokma koymaz, yemez, içmezdi. Bunun yanlış olacağını düşünür, etrafındakilere bu konuda örnek olmayı isterdi.

10 yıldır tanıyorum. Birçok şeyi paylaştık. Büyükşehir'de RP işbaşına geldikten sonra gazeteciler olarak bazı sıkıntılarımız oldu. Bu sıkıntılı dönemde asla geri adım atmadı ve bildiklerini söyledi. 16 yıldır bu işi yapıyorum. Meslekte onun gibisini görmedim.

Kamil Oğuz Zaman Muhabiri

Haberci haberde ölür

Kemal Abi, 'Haberciler haberde ölür. Habercinin emeklisi olmaz' demişti, Nezih Demirkent'in vefat haberini aldığında. Yaptığı tespit kendisi için de geçerliymiş. Mesleğini seven ve gereğini yerine getiren bir insandı. Mesleğe saygı duymanın ne demek olduğunu bize Kemal Abi öğretti. Bizim için hoca oldu. İki dönem Büyükşehir'i birlikte takip ettik. Tek hedefi vardı. İki çocuğunu okutmak. Kalbinden sorunu vardı. 'Yeni bir kontrol yaptırmam gerekiyor,' demişti. İhmal etme abi diye ısrar etmiştim. Zaman bulamamaktan şikayetçi oluyordu. Endişeliydi. Belki de endişesinden dolayı kontrole gitmekte gecikti. Allah rahmet eylesin.

Şafak Toprak Paksoy NTV

Haberin kavgasını yapardı

Yaptığı işi çok iyi bilen bir insandı. Mesleğe yeni başlayan insanlara hep yardımcı oldu. Gazeteci gibi değil abi gibi yardımcı olurdu. Haber atlatmayı severdi. Ama bunu yaparken kimseye zarar vermemeye özen gösterirdi. Nurettin Sözen'den bu yana birlikte çalıştık. Doğru bildiği bir habere inandığı zaman o haberi sonuna kadar savunurdu. Haberin kavgasını yapardı. Laik, demokrat ve Atatürkçü olduğunu her fırsatta tekrar ederdi. Meslekte örnek bir biriydi. İlkeli ve dürüsttü.

Şaban Kalafat Milli Gazete

Meslek büyüğümüzdü

1994'ten bu yana birlikte çalışıyoruz. İlk tanıştığımızda birbirimize bakış açılarımız değişikti. Bazen şaka yollu birbirimize takılırdık. 'Emekli oldun artık niye çalışıyorsun' diye sık sık takılırdık. Çalışmak zorunda olduğunu söylerdi. Allah rahmet eylesin. Sevdiğimiz, saydığımız bir insandı. Meslek büyüğümüzdü.

Salim Yavaşoğlu Sabah Gazetesi

Habercilik heyecanını yaşadı

10 yıldır birlikte çalışıyoruz. Kemal abi hem sinirli, hem mülayim, hem sert, hem yumuşak bir insandı. Ailesi için çalışan bir basın emekçisiydi. Kendisine birçok arkadaşım gibi ben de takılırdım. Birbirimizi kırmazdık ama sürekli küser barışırdık. Ama birbirimizi seviyorduk. Hergün biraradaydık. Belediyedeki basın odasının havasını yıllarca birlikte soluduk. Evimde geçirdiğim zamandan daha fazlasını Kemal Abi'yle birlikte geçirdik. Çalışkan bir gazeteciydi. Yaşına rağmen en çok fotoğrafı o çekmeye çalışırdı. Habercilik heyecanını sürekli yaşardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!