Gazetecilere devlet töreni

Güncelleme Tarihi:

Gazetecilere devlet töreni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2001 01:43

Afganistan'da öldürülen 4 gazeteciden İtalyan Maria Grazia Cutuli bugün devlet töreni ile toprağa verilecek. Cutuli' nin adına bir vakıf kurulacak.

Haberin Devamı

Afganistan'da hafta başında 3 meslektaşı ile birlikte pusuya düşürülüp katledilen İtalyan Corriere della Sera  Gazetesi'nin muhabiri Maria Grazia Cutuli bugün devlet töreniyle toprağa veriliyor.

Celalabad-Kabil yolunda 19 Kasım'da öldürülen Cutuli ve İspanyol El Mundo Gazetesi'nin muhabiri Julio Fuentes'in cenazeleri İtalyan Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla İslamabad'dan Roma'ya getirildi.

YERE YATIRIP SIRTINDAN VURMUŞLAR

Cutuli'ye otopsi raporu da dün açıklandı. Uzmanlar 5.5 saat incelemeden sonra 39 yaşındaki gazetecinin vücudunda darp izleri olduğu, yere yatırılıp makineli tüfekle tarandığını, omuriliğinde çok sayıda mermi izi bulunduğunu belirttiler. Yara, bere izlerinin ise bedenin yıkılması sırasında meydana gelmiş olabileceği belirtildi.

Savaş muhabiri, 39 yaşındaki Cutuli, doğum yeri olan Sicilya Adası'nın Catania Kenti'nde Belediye Sarayı önündeki törenden sonra aile mezarlığında defnedilecek. Catania Belediyesi bugünü yas ilan etti ve binasındaki bir salona İtalyan gazetecinin adının verileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Renato Ruggieri, Cutuli'nin katledilmesine dair resmi bir soruşturma açıldığını, öldürülmesi sırasında uzaktan çekilen bir videonun da bulunduğunu ve iki katilin profilinin saptandığını belirtmişti.

Corriere della Sera yönetimi, gazetecinin adına bir vakıf kurmayı planladığını da açıkladı.

Cutuli ve Fuentes'in yanı sıra Reuters kameramanı Harry Burton ve foto muhabiri Azizullah Haydari de öldürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!