Gazeteci Süsoy toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Süsoy toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2007 14:00

İstanbul'da dün vefat eden Gazeteci Yener Süsoy,toprağa verildi.

Ataköy'deki 5. Kısım Cami'ne getirilen Süsoy'un tabutunun başında bekleyen eşi Serap ve çocukları Burak ile Berrak Süsoy taziyeleri kabul etti.

Yener Süsoy'un cenazesi, burada öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Kazlıçeşme Mezarlığı'na defnedildi.
Cenaze törenine İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile aralarında Uğur Dündar, Hıncal Uluç, Kayahan, Ali Rıza Binboğa ve Vahe Kılıçarslan'ın bulunduğu gazeteci ve sanatçılar katıldı.

Ertuğrul Özkök, Yener Süsoy ile ilgili duygularını ifade ederken, “Yener, çok özellikleri olan bir insandı. Türk basınına, özellikle gençlerin örnek alması gereken çok şeyler öğretti. Basının sadece siyasetten ibaret olmadığını gösterdi. Türk basınına, yeni bir anlayış, yeni bir konsept getirdi. Hiç aklımızdan geçmeyen insanları aile ortamında fotoğraflayabildi. Yaş olarak genç değildi ama fikirleri hep gençti” dedi.

“MELEKLERLE RÖPORTAJ YAPMAYA GİTTİ”

Vatikan Büyükelçiliği İstanbul Temsilcisi George Marovich de, gazetecilerin sorusu üzerine, Yener Süsoy'un yaptığı röportajlarla insanların güzel yönlerini ortaya çıkardığını belirterek, “Bugüne kadar dünyamızda insanlarla röportajlar yapıyordu. Şimdi de meleklerle röportaj yapmaya gitti. Nur içinde yatsın” diye konuştu.

Uğur Dündar da “Sağlıklı bir şekilde yaşarken bu şekilde aniden ölmesi beni çok düşündürdü. Ölmemeliydi. Daha geçen gün görüştük, yeni yıla girerken böyle bir acı haber almamız hepimizi çok üzdü” dedi.
Kayahan ise önemli bir dostunu kaybetmekten yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, “Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Bu arada, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve sanatçı Gönül Yazar da törene çelenk gönderdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!