Gazeteci Serdar Turgut'a para cezası

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Serdar Turguta para cezası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 15:30

Gazeteci Serdar Turgut, yazısında Rojin'e hakaret etmekten suçlu bulundu. 6300 TL para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

GAZETECİ-Yazar Serdar Turgut'un şarkıcı Rojin hakkında Akşam Gazetesi’nde çalıştığı dönemde köşesinde "Onu dağa kaldırır, seks kölem yapardım" ifadelerinden dolayı “basın yoluyla hakaret” ve “cinsel taciz" iddiasıyla hakkında açılan dava karara bağlandı. Serdar Turgut, Rojin’in şeref ve saygınlığına basın yoluyla ile hakaret ettiği gerekçesiyle 6 bin 300 lira adli para cezasına çarptırıldı. Serdar Turgut’un, cinsel taciz suçunun kasıt ve unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle bu suçtan beraatine karar verildi.

FANTASTİK DÜŞÜNCELERİNİ DİLE GETİRMİŞTİR

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Serdar Turgut ve şikayetçi Rojin katılmadı. Serdar Turgut’un avukatı Zafer Deniz Akçabal müvekkilinin yazısında şikayetçi Rojin’e hakaret etmek ve taciz etmek kastı olmadığını belirterek, "müsnet suçların unsurları oluşmamıştır. Suça konu yazıda tamamen kurgusal olarak fantastik düşüncelerini dile getirmiştir. Sanığın hemen hemen tüm yazılarında kullandığı mizahi uslüp söz konusudur" dedi. Avukat Akçabal, müvekkili Serdar Turgut’un beraatine karar verilmesini isteyerek, "Mahkeme aksi kanaatte ise verilecek cezanın ertelenmesini talep ediyorum" diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Serdar Turgut, Rojin’in şeref ve saygınlığına basın yoluyla ile hakaret ettiği gerekçesiyle TCK’nın 125/1-2 maddesi gereğince 6 bin 300 TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık Turgut’un adli sicil kaydının bulunmadığını ve Turgut’un yeniden suç işlemeyeceği konusunda kanaat oluştuğunu gözönünde bulunduran mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme, Serdar Turgut’un, cinsel taciz suçunun kasıt ve unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle bu suçtan beraatine karar verdi. Sanık Turgut hakkında “Basın yoluyla hakaret” ve “Cinsel taciz” suçlarından 7 aydan 4 yıla kadar hapis isteniyordu.

"ROJİN’İ KÜÇÜK DÜŞÜRMEK GİBİ BİR İRADEM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Serdar Turgut daha önce mahkemeye verdiği ifadesinde, “Ben 25 yıldır yazı yazmaktayım. Bu işe başladıktan sonra bir yazı üslubu belirlemek istedim ve kara mizah olarak adlandırılan yazı türünün bana en uygun tür olduğuna karar vererek bu şekilde yazmaya devam ettim. Olaylara rahatsız edici ve çarpıcı yaklaşarak yazılarımı kaleme alıyordum. Suça konu yazıyıda çarpıcı ve dikkat çekici kara mizah şeklinde kaleme aldım. Daha sonra yazıda Rojin’i rahatsız edici tarzda kastımı aşan şeyler olduğunu bende farkettim. Bu konuyla ilgili değişik gazetelere özürümü belirten demeçler verdim. Benim hatam isim kullanmak oldu. Rojin meşhur olduğu için onun adını kullandım. Bu tavrımda politik bir nitelik de yoktur. Rojin’i küçük düşürmek gibi bir iradem söz konusu değildir” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!