Gazeteci Özkan Bolkol yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Özkan Bolkol yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 13:14

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı ve Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü sahibi gazeteci Özcan Bolkol(73) Mersin'de yaşamını yitirdi.

Özcan Bolkol'un cenazesi yarın (1 Haziran Çarşamba) Mersin Mudat Camii'nde kılınacak öğlen namazının ardından Mersin Mezitli Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

1938 Eskişehir doğumlu olan Bolkol, gazeteciliğe 1954 yılında Eskişehir İstikbal Gazetesi’nde başladı. Eskişehir Spor ve İstanbul’da Hediyeli Bulmaca gazetelerini çıkaran Bolkol, Ankara’da Akşam, Hür Vatan, Tasvir gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. 1969 yılında Diyarbakır’da Türk Haberler Ajansı’nın Güneydoğu Bölge Müdürlüğü’nü de yapan Özcan Bolkol, 1974 yılında İzmir’de Akdeniz Haber Ajansı’nın bölge müdürlüğü görevine getirildi. Emekliye ayrıldıktan sonra 1983-84 yıllarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura’nın Özel Danışmanlığı’nı yürüten Bolkol, 1990-96 yıllarında Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Basın Danışmanlığı’nı yaptı. Bolkol, 2007 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden “50 Yıllık Gazeteciler Plaketi” , 2010 yılında da İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü aldı. "Şiirlerim" başlığı altında kitabı olan Bolkol, üç çocuk babasıydı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Özcan Bolkol'un ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Sertel mesajında “Değerli meslek büyüğümüz Özcan Bolkol'u kaybettik, üzüntülüyüz. Türk basınına yarım asırdan fazla hizmet veren Bolkol, iyi bir gazeteci, dürüst bir insandı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak; meslek büyüğümüz, değerli gazeteci Bolkol'a Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına ve Türk basın camiasına başsağlığı diliyoruz” dedi.(ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!