Gazeteci döven polise ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci döven polise ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, son dönemde polis tarafından şiddete maruz kalan gazetecilerin sorunlarının çözümü için çok önemli bir adım atarak, 13 basın meslek kuruluşunun temsilcileriyle ortak bir toplantı düzenledi. Başesgioğlu, polis ve gazetecilerin kamu görevi yaptıklarını hatırlatarak, aynı misyonu yüklenmiş iki sektörün ‘‘rakip'' olamayacağını vurguladı. Bu arada, Ankara'daki gösteriler sırasında gazetecileri döven polislere ceza yağdı.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı İlyas Aksoy ile Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican'ın da katıldığı toplantıda Başesgioğlu, basın mensuplarının görevleri sırasında karşılaştıkları güçlüklerle çözümlerinin, emniyet güçleriyle ilişkilerinin görüşüleceğini bildirdi. Başesgioğlu, basın özgürlüğünün devlet tarafından korunmasının Anayasa gereği olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

‘‘Geçtiğimiz dönemde, Türk basını çok büyük bir görev yapmıştır. Türk demokrasi hayatına büyük katkılar sağlamıştır. Hem basın, hem de emniyet güçleri kamu görevi yapıyor. Aynı misyonu yüklenmiş iki sektörün karşı karşıya gelmesi, birbirine rakip olması düşünülemez, işbirliği ve yardımlaşma içinde olmaları gerekir.''

Başesgioğlu, bu tür olaylarda siyasi otoritenin kararlı yaklaşımının çok önemli olduğunu vurgulayarak, tarafsızlıkla bütün olayların üzerine gideceklerini ifade etti.

Basın kuruluşları temsilcileri ise emniyet güçlerinin yasaları tam olarak uygulamasının önemine değindiler.

Bu arada Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican, Ankara'da bazı TV kameramanlarını döven polisler hakkında, polis müfettişlerinin yanı sıra mülkiye müfettişlerinin de katıldığı bir soruşturmanın gerçekleştirildiğini vurguladı. Bilican'ın verdiği bilgiye göre, bu soruşturma sonunda polislerden dördü hakkında, 16 ay terfi tenzili ve lüzumu muhakeme kararı alındı. İki polis hakkında kınama cezası verilirken, Çevik Kuvvet Müdürü görevine iade edildi. Bir polis memuru hakkında ise işlem yapılmaya gerek görülmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!