Gazeteci adayları yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci adayları yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı tarafından nitelikli gazeteci yetiştirmeye katkıda bulunmak amacıyla iletişim fakültesi öğrencileri arasında düzenlenen ‘Genç İletişimciler Yarışması’ sonuçlandı. Yazılı, işitsel ve görsel iletişim dallarında düzenlenen yarışmaya, Anadolu, Ankara, Ege, Galatasaray, İstanbul, Konya Selçuk ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültelerinin gazete, dergi, radyo ve televizyon çalışmalarında,

1997 ders yılında görev üstlenen 240 öğrenci katıldı. Yarışma sonucu En İyi Sayfa Düzenleme, En İyi Fotoğraf, En İyi Araştırma İnceleme, En İyi Haber Röportaj, Görsel (televizyon), İşitsel (radyo) dallarında ödül verildi. Yarışmada birinci olanlara 100'er milyon lira para ödülü, ikinci ve üçüncülere de ‘Aydın Doğan Vakfı Başarı Ödülü’ verilecek. Ödül dağıtım töreninin tarihi, daha sonra duyurulacak.

‘En İyi Sayfa Düzenlemesi

Birincilik ödülüne, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Burak Şenbak, Itır Akdoğan, Özgür Alev Kaya, Alp Ulugay, Süralp Kuşoğlu ve Cengiz Yıldız.

İkinci Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Oktay Çetin olurken, üçüncü Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden İbrahim Ethem Bilici ile Adem Sazak seçildi.

En İyi Fotoğraf

Birincilik ödülü, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Suna Aktaş’a, 2'ncilik ödülü, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Togay Şenalp'e, 3'üncülük ödülü ise Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Gürcan Öztürk ile Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Suna Aktaş'a verildi.

En İyi Araştırma-İnceleme

Birincilik ödülü Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Serhan Akyön, Hakan Ergül, Kumru Geçit, Barış Özkan, Gülendam Bahtiyar, Esin Yavuz, Didem Pala ve Özgür Kamburoğlu, ikincilik ödülüne, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencilerinden İnci Dönbaş, 3'üncülük ödülüne de Ankara Üniveristesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Çetin Altınok layık görüldü.

En İyi Haber-Röportaj

Birincilik ödülüne Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Bülent Özgül, ikincilik ödülüne Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Selim Budak, üçüncülük ödülüne de Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Serkan Kırlı layık görüldü.

En iyi Haber-Belgesel ‘Görsel’

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü öğrencilerinden Didem Yılmaz, Görkem Kiriş ve Funda Erzurum birinci, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Ilgın Pınar ve Deniz Sonay Özen ikinci, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Damla Toprak, Sultan Yeliz Erişkin ve Engin Olgundeniz ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Özlem Öğüt, Özlem Yurt, Ümit Kumcuoğlu ve Ahu Peruzhan Cengiz üçüncü seçildi.

En İyi Haber Program

Biricilik ödülü, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Bingül Elmas ve Fazilet Karakuzu'ya ikinicilik ödülü aynı üniversitenin İletişim Fakültesi öğrencilerinden Bingül Elmas ve İmren Tübcil'e, üçüncülük ödülünü ise Ankara Üniveristesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden İsmail Sancak ve Mustafa Hakan Demiralay, Nihal Tunç, Esra Önal, Rahime Topal, Çiğdem Kesgün ve Emre Fırıncı'ya verildi. Seçici Kurul ayrıca, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Bingöl Elmas ve Bahriye Kabadayı'yı ‘‘Seslendirme Sanatçıları’’ isimli çalışmalarıyla övgüye değer gördü.

En İyi Haber Programı ‘İşitsel’

Birincilik ödülü Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Serhat Akça'ya verilirken, ikincilik ve üçüncülük ödülüne değer eser bulunamadı. Diğer radyo programları dalında ise birincilik ödülü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Cenk Demirkıran ve Egemen Malay ile Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Nihan Şık'a verildi. İkincilik ödülüne, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Alp Gümüşay ile aynı üniversiteden Ayşegül Sarı da üçüncü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!