#Gazdanadamlar buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

#Gazdanadamlar buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2013 00:00

İstanbul’da yarın Gezi Parkı eylemlerinde polisin müdahalesi sırasında kullanılan biber gazına tepki olarak 1. Gazdanadam Festivali düzenlenecek. Bulutsuzluk Özlemi, Hakan Vreskala, Yaşar Kurt, Kurtalan Ekspres gibi grup ve sanatçının destek vereceği festivalde serinlemek isteyenler için maketten dev TOMA’lar hazır tutulacak.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea3d04f018fbb8f8734526
TAKSİM Gezi Parkı eylemleri sırasında aşırı biber gazına maruz kalanlara ithaf edilen “1’inci Gazdanadam Festivali”, yarın Kadıköy’de düzenlenecek. Bulutsuzluk Özlemi grubundan Nejat Yavaşoğulları, gaza maruz kalan herkesi festivale çağırdı. Festival alanında serinlemek isteyenler için maketten dev TOMA’lar, “Oh biber!” diyenler için dev biber gazı kapsülleri bulunacak ve direniş yap-bozu katılımcılarca yapılacak. Festivalde iz bırakmak isteyenler ise dev maket duvara yazı yazabilecek.

#DİRENGEZİ ŞARKILARI

Saat 17.30’dan itibaren Kadıköy Çarşı, Rıhtım, Moda ve Bahariye’de başlayacak etkinliklerin ardından, iskelede kurulacak sahnede çok sayıda sanatçı ve aydın, İstanbullularla bir araya gelecek. Festivale katılacak sanatçılar arasında Bulutsuzluk Özlemi, eylemler için bestelediği “Dağılın Lan” şarkısıyla Hakan Vreskala, Yaşar Kurt, Kurtalan Ekspress, Grup Eflatun, Sattas Reggae Band, Cem Adrian, Güvenç Dağüstün ve eylemlere “Ayağa Kalk” şarkısıyla destek veren Renan Bilek yer alıyor. Gezi Parkı’ndaki performanslarıyla dikkat çeken Çapulcular Korosu, Yiğit Özatalay’ın bestelediği “Boyun Eğmeyenler” şarkısı da dahil olmak üzere direniş şarkıları seslendirecek. Gezi eylemlerine “Çapulcu musun vay vay” şarkısını kazandıran Boğaziçi Caz Korosu, etkinlikte sanatçılarla birlikte bu şarkıyı seslendirecek.

Haberin Devamı

POLİS ve ÇAPULCU DEFİLESİ

Mir Sanat Topluluğu ise festival sahnesine danslarıyla renk katacak. Sanantçı Orhan Aydın, Nâzım Hikmet şiirleri okuyacak. Modacı Barbaros Şansal, festival için hazırladığı polis ve çapulcu defilesini sergileyecek. Yazar/şair ve gazeteci Ataol Behramoğlu ve Prof. Dr. Zerrin Bayraktar da konuşmalarıyla 1’inci Gazdanadam Festivali’ne katkı sunacak.

1’inci Geleneksel Water War Şenliği

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın ”White Sea” (Akdeniz) sözlerinden esinlenen iki aktivistin planladığı “1’inci Geleneksel Water War Şenliği” bugün 18.00’de Taksim Meydanı’nda yapılacak. Şenliğe Ankara, İzmir ve Bodrum da katılacak. Şenliğin organizatörleri Orçun Kurugöl (29) ve Deniz Düz (29) “Barışçıl bir etkinlik hedefliyoruz” dedi. Geçen hafta Lice’de yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen etkinlik için sosyal medyada “Eylem mi eğlence mi?” eleştirileri yapıldı.-  Zülal ATAGÜN / İSTANBUL

Haberin Devamı

Polise su sıkmak yasak!

Etkinlikte uyarılar şunlar:
Tabanca görünümlü aletler kesinlikle kullanılmamalı.
Sadece pet şişe ya da geri dönüşümlü araçlar kullanılabilecek.
Cephane olarak kullanılacak su miktarı yarım litreyi geçmemeli.
Savaşa karşı olanla için çiçek sulamak ya da TOMA’ya karşı su içmek gibi aktiviteler de yapılabilir.
Şaka için bile olsa polise su atılmamalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!