'Gayrimeşru bir alan unutturulmak isteniyor'

Güncelleme Tarihi:

Gayrimeşru bir alan unutturulmak isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 00:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’de referandum sonra yapılan bazı açıklamaları ve olağanüstü kurultay çağrılarını değerlendirirken, “Halkoylaması gayrimeşru bir sürecin içine evrildi. Şimdi iktidar çevreleri, AKP’nin derin devleti dahil bu olayın tartışılmasını istemiyor. Bir oyun oynanıyor, gayrimeşru bir alan unutturulmak isteniyor. Bunu unutturmayacağız” dedi. CHP’li belediye başkanlarını Ankara’da toplayan Kılıçdaroğlu, toplantı girişinde gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

AKP’NİN DERİN DEVLETİ
“Bir halkoylaması gerçekleşti, vatandaş görevini yaptı sandığa gitti. Bu halkoylaması meşru değil, gayrimeşru bir sürecin içine evrildi. Meşruiyet tartışmasını başlatan, sürecin gayrimeşru olmasını sağlayan organ Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) kümelenen bir grup yargıç. Bunlar tam kanunsuzluk halini yaratıp süreci gayrimeşru hale getirdiler. Şimdi iktidar çevreleri AKP’nin derin devleti dahil, AKP devleti bu olayın tartışılmasını istemiyor.

YÜZDE 49’U NASIL DAĞITIRIZ
Toplumun en az yüzde 50’si ‘hayır’ dedi. Olayın meşru olmadığını artık bütün dünya biliyor, sadece biz değil. Bütün uluslararası raporlara bu halkoylamasının meşru olmadığı yansıdı. Bu tartışmaları gündemden düşürüp başka bir tartışmayı başlatmak istiyorlar. Bu bağlamda hedefledikleri şu: Biz, resmi rakamlara göre en az yüzde 49 olan bloku nasıl dağıtırız? Bunun arayışı içindeler. Bunun ana omurgasını kim oluşturuyor? CHP. O zaman gelin CHP’yi tartışalım.

Dikkat buyurunuz... CHP’ye birden bire kurultaylar partisi falan denilmeye başlandı. Allah aşkına bir bakın kurultaylar partisi son zamanlarda CHP mi yoksa AKP mi? Kaç tane kurultay geçirdiler? Bu çerçevede planlanan bir oyuna hiç kimsenin, hiçbir siyasal partinin, meslek kuruluşunun düşmemesi lazım. Demokrasiyi savunan ve halkoylamasında ‘hayır’ oyu kullanıp iradesini özgürce ortaya koyan herkesin, yaklaşık 24 milyonun bu iradeye sahip çıkması ve bu bloku, bu paydayı bozmaması lazım. Hepimizin dikkatli olması lazım. En büyük dikkat etmesi gereken kuruluş da CHP. Partinin bütün organları il başkanları, ilçe başkanları, milletvekilleri, yöneticiler, belediye başkanları, herkesin çok dikkatli olması lazım.

BİR OYUN OYNANIYOR
Bir oyun oynanıyor, gayrimeşru bir alan unutturulmak isteniyor. Bunu unutturmayacağız. Bu konuda hepimiz kararlıyız ve kararlılığımızı sürdüreceğiz. Elbette tartışmalar oldu ama o tartışmaların tamamı dünde kaldı. Artık önümüzde yeni bir yol haritası var. Tekrar demokratik parlamenter sistemi Türkiye’yi bütün kurumlarıyla getirmek gibi bir işlevimiz var. Bu görevi yerine getirmek için herkesin çaba harcaması lazım.”

'İKTİDARIN PARMAĞI VAR'
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, referandum sonrası CHP’deki iç çekişmeyle ilgili AK Parti’yi suçladı.

Gayrimeşru bir alan unutturulmak isteniyor
Gök, Meclis’teki basın toplantısında şunları söyledi: “Havuz medyasında CHP’ye dönük birtakım haberlerin artırılarak devam ettirilmesiyle CHP’de bir şeyler yaratılmak istendiği muhakkaktır. Bu ilgi, CHP’yi karıştırmaya dönüktür. Bunun içinde iktidarın da üst çevrelerin de parmağı ve talimatı olduğunu biliyoruz. Bu büyük dev parti, ayak oyunlarıyla işgal edilecek, sarsılacak bir parti değildir.

Havuz medyasının bu anlayışının, CHP’yi karıştırmaya dönük olduğunu bilen anlayışla, onu bertaraf edecek çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde göstermek suretiyle yola devam edeceğiz.”

'ABD BÜYÜKELÇİSİ'YLE GÖRÜŞMEDİM'
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP sözcüsü Selin Sayek Böke’nin görevlerinden istifasından önce birlikte ABD Büyükelçisi ile görüştükleri iddiasına yanıt verdi.

Gayrimeşru bir alan unutturulmak isteniyor
Özel dün CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun da yargılandığı MİT TIR’ları davası sonrası gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi: “Bugüne kadar hiçbir gazete ve gazeteciyi mahkemeye vermedim ama o gazete o manşeti tamamen gerçek dışı ve operasyonel bir haber olan o manşet için hukuk önünde hesap verecek.

Değil geçen cuma, geçmiş hayatımın tamamında, bir Amerikan Büyükelçisi’yle değil toplantı yapmak, oturmam, görüşmem, el sıkışmam söz konusuysa bunu ispat edecekler. İspat etmezlerse bunun bedelini ödeyecekler. Böyle bir görüşme hiçbir zaman olmadı. Böyle operasyonel haberi yaptıkları için onlarla yargı önünde hesaplaşacağız.” 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!