Garnizon komutanının eşini öldüren sanığa müebbet

Güncelleme Tarihi:

Garnizon komutanının eşini öldüren sanığa müebbet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 15:44

Çekmeköy Garnizon Komutanı'nın eşi Sultan Kaymaz'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Ziyaettin Yaraşır, "Kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Ziyaettin Yaraşır, Sultan Kaymaz'ın eşi Hasan Kaymaz ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı Yaraşır'ın Sultan Kaymaz'ın Çekmeköy'de sahibi olduğu sürücü kursuna kayıt olduğu ve sınavı geçememesini Kaymaz'dan bilerek cinayeti işlediğini belirtti. Savcı, Ziyaettin Yaraşır'ın "Kasten öldürme" suçunu işlediğini ifade ederek müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Garnizon komutanının eşini öldüren sanığa müebbet


"ÖLDÜĞÜ SÖYLENEN KADIN DURUŞMAYA GİRDİ!"

Duruşmada son sözü sorulan Ziyaettin Yaraşır olay ile uzaktan yakından ilişkisi olmasını belirtti ve geçtiğimiz yıl silahla öldürdüğü Sultan Kaymaz'ın yaşadığını iddia ederek tutarsız savunma yaptı. Olmayan bir cinayet ile suçlandığı iddiasında bulunan Yaraşır, "Öldüğü söylenen kadın 3 kez duruşmaya avukat olarak girmiştir. Kürsünün arkasında saklanıyor. Olmayan cinayetle mi suçluyorsunuz beni. İşlemediğim bir cinayetten ceza veriyorsunuz. Mahkemeyi protesto ediyor ve arkamı dönüyorum" diye bağırdı. Mahkeme heyeti ve kendi avukatına da bağıran Yaraşır, taşkınlık yaptığı gerekçesiyle duruşma salonundan çıkarıldı. Hasan Kaymaz'ın avukatı Furkan Kurtay ise sanığa verilecek cezada indirim maddelerinin uygulanmamasını istedi.

Haberin Devamı

MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, Ziyaettin Yaraşır'ın "Kasten öldürme" suçunu işlediğini belirterek müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Yaraşır'ın duruşmadaki hal ve tavırları, karşı tarafa, mahkemeye devamlı hakaret ve tehdit ettiğini belirten mahkeme heyeti sanığın pişman olmadığı gerekçesiyle hakkında indirim maddelerinin uygulanmasına da yer olmadığına karar verdi. Mahkeme ayrıca, Ziayettin Yaraşır'ın karşı tarafa ve mahkeme heyetine duruşmada hakaret ettiğini ifade ederek gereğinin yapılması için Başsavcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ

Çekmeköy Kaymakamlığı'nın önünde geçtiğimiz yıl Eylül ayında meydana gelen olayda Ziyaettin Yaraşır (41), Garnizon Komutanı'nın eşi ve sürücü kursu sahibi olan Sultan Kaymaz'ı (45), direksiyon sınavları yapıldığı sırada 2 el ateş ederek öldürmüştü. Olaydan sonra kayıplara karışan Yaraşır savcılık sorgusunda uygulama sınavını kaybetmesinin nedeni olarak Kaymaz'ı gördüğü için cinayeti işlediğini anlatmıştı. Savcılık Yaraşır hakkında "Kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle müebbet hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!