Gardiyan ve infaz koruma memurları savcılıkta

Güncelleme Tarihi:

Gardiyan ve  infaz koruma memurları savcılıkta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2006 16:46

İzmir'in Urla ilçesindeki ceza ve tutukevinde, bazı mahkumlarla işbirliği yaparak tehdit ve baskıyla haraç alma, cezaevine uyuşturucu ve cep telefonu sokarak pazarlama gibi suçlara karıştıkları iddialarıyla gözaltına alınan başgardiyan ve 4 infaz koruma memuru, Urla Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Urla İlçe Jandarma Komutanlığında 3 gündür gözaltında tutulan başgardiyan M.T, infaz koruma memurları B.K, R.B, M.Z. ve N.A, susma hakkını kullanarak, iddialarla ilgili jandarmaya ifade vermedi. Zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından “irtikap”, “haraç alma”, “görevi kötüye kullanma”, “cezaevine uyuşturucu ve cep telefonu sokma” suçlarından haklarında düzenlenen fezlekeyle Urla Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

NE OLMUŞTU

Cezaevinden tahliye olan bir mahkumun Urla Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'e başvurarak, cezaevinde infaz koruma memurlarıyla bazı mahkumların yasa dışı faaliyetlerde bulundukları yönünde şikayette bulunması üzerine, Savcılık inceleme başlatmış, önceki gün düzenlenen operasyonda cezaevinin başgardiyanı M.T, infaz koruma memurları B.K, R.B, M.Z. ve N.A. gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki infaz koruma memurlarının, bazı mahkumlarla işbirliği yaparak, mahkumlardan haraç aldıkları, vermeyenleri işbirliğinde oldukları mahkumlara darp ettirdikleri, cezaevine soktukları uyuşturucu hap, esrar ve cep telefonlarını mahkumlara sattıkları, cezaevi telefonunu para karşılığı kullandırdıkları, ailelerin getirdiği yiyeceklere el koydukları ve bazı mahkum yakınlarına sarkıntılık ettikleri öne sürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!