Gana-Almanya maçı ilginç bir randevuya da tanıklık edecek

Güncelleme Tarihi:

Gana-Almanya maçı ilginç bir randevuya da tanıklık edecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 10:24

İki kardeşin kalbi farklı milli takımlar için atıyor. Jerome Boateng Alman milli takım forması, abisi Kevin Boateng ise Gana milli takım forması giyiyor. İki kardeş yarın karşı karşıya geliyor. Jerome’li Almanya kazanırsa Kevin’li Gana dünya kupasına veda edecek. 2010 yılında kardeşler rakip olmuştu.

Haberin Devamı

İKİ kardeş ilk kez FİFA 2010 Güney Afrika’daki Dünya Şampiyonası’nda karşılıklı oynadı. 27 yaşında­ki Kevin Boateng Gana milli takım forması giyiyor. Küçük kardeşi 26 yaşındaki Jerome ise Alman milli takımında oynuyor. Boateng’lerin for­malarını giydiği Almanya ile Gana Güney Afrika’da rakip olmuş, maçı Mesut Özil’in harika golüyle Almanya 1-0 kazanmıştı. Almanya yoluna devam etmişti. Gana ise şam­piyonaya veda etmişti. Şimdi iki takım yine rakipler. Bakalım tarih tekerrür ede­cek mi ?

Yarın Bre­zilya’nın For­taleza kentinde oynanacak maçta Jerome’li Almanya kaza­nırsa Kevin Boa­teng’li Gana yine şampiyonaya veda edecek. Bu maç bir anlamda Gana ve Kevin için kalmak ya da gitmek anlamına geliyor.

GANA BIR ÜST TURA ÇIKMASI IÇIN KAZANMAK ZORUNDA

G Grubu’nda mücade­le eden iki takımdan Almanya’nın üç puanı var, Gana ise puansız. İlk maçta Almanya Portekiz’i 4-0 yener­ken, Gana ise Amerika’ya 2-1 yenildi. Gana bir üst tura çık­ması için kazanmak zorunda. Almanya ise bu maçta galip gelip grup birinciliğini ilan etmek istiyor. Kevin ve Jerome Almanya’ya sığınan Gana’lı bir mültecinin üç oğlundan ikisi. Anneleri farklı üç erkek kardeşin üçü de futbol oyna­dı. Büyük kardeş Jeo üstün yeteneğine rağmen futbolcu olmayı başaramadı. Düzensiz yaşamı ve gençlik yıllarındaki hataları onu futboldan erken kopardı. Ancak küçük kardeş­ler Kevin ve Jerome ile baba­ları yakından ilgilenince ikisi de hedefine ulaştı.

KEVIN BOATENG, TÜRKLER’IN ARASINDA BÜYÜDÜ

Hertha alt yapısında yetiş­tiler. Bundesliga’da ilk kez birlikte Hertha formasını 2006- 2007 Sezonunda Gladbach’a karşı giydiler. Bir hafta sonra ise iki kardeş Cottbus maçında ilk 11’de sahaya çıktı. Sezon bi­tince Kevin İngiltere’nin yolunu tuttu. Tottenham’da oynadı. Ar­dından Dortmund’a daha sonra ise Milan’a gitti. Kevin aslında milli takım kariyerine annesinin ülkesi Almanya forması giyerek başladı. Genç yaşlarda Alman milli takımının alt yapısında oynadı. Ancak A milli takımda oynama şansı bulamayınca bu kez babasının ülkesinin forma­sını giymeyi tercih etti. Türk­ler’in arasında büyüdü.

KISA BIR DÖNEM CAMIYE DE GITTI

Berlin’in Wedding semtinde çok Türk arkadaşı oldu. Bu nedenle kısa bir dönem camiye de gitti. Schalke’de oynuyor. Kevin daha fakir ve işsizliğin yüksek olduğu bir semtte büyürken, üvey kardeşi Jerome ise daha zengin bir semt olan Berlin’in Willmersdorf’ta çocukluğunu geçirdi. Anne­sinin bir havayolu şirketinde çalışması Jerome’nin hayatını diğer kardeşlerine göre daha kolaylaştırdı. Büyük kardeşleri Kevin ve Joe gibi hareketli ve olaylı gençlik yılları yaşamadı. Futbola konsantre oldu. Hert­ha’dan Hamburg’a buradan da İngiltere’ye Manchester City’e transfer oldu. Bayern Münih’de top oynuyor. İki kardeş ligde de ilk bu sezon rakip oldu. Kevin Schalke formasıyla Ba­yern Münih’de oynayan küçük kardeşi Jerome’ye karşı hiç galip gelemedi. Her iki maçı da Bayern Münih kazandı. Böyle­ce Jerome iki maçta da gülen taraf oldu. Milli takım forma­sıyla da şimdiye kadar sadece bir kez rakip olan kardeşlerden yine kazanan Jerome olmuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!