Galatasaray yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2011 00:00

Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışında yaşanan olaylar sonrası yapılan açıklamaları ve savcılıkça başlatılan soruşturmayı protesto eden binlerce taraftar, Taksim’den Galatasaray’a yürüdü. Başbakan Erdoğan ve hükümete kırmızı kart gösteren protestocu taraftarlar, Galatasaray Başkanı Adnan Polat için de, “Muhbir Polat” sloganları attı.

BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ / FOTO GALERİ

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın, Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışında ıslıklanması üzerine yapılan açıklamaları ve savcılığın soruşturma başlatmasını protesto eden taraftar grupları, İstiklal Caddesi’nde ıslık çalarak yürüdü. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor başta olmak üzere çok sayıda kulübe gönül veren binlerce taraftar, ellerindeki kırmızı kartları göstererek, marşlar söyledi. Taraftarların, Taksim’den Galatasaray Meydanı’na yürüyüşleri sırasında, birçok kulübün renkleri yan yana geldi. Yürüyüşe, İstiklal Caddesi üzerindeki vatandaşlar da destek verdi.

Seyirci kalmayız

Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası’nın öncülüğünde düzenlenen yürüyüş katılımcıları, Taksim Meydanı’nda toplandı. “Sporda da sinmeyeceğiz, susmayacağız, seyirci kalmayacağız”, “Ya hep beraber ya hiçbirimiz” ve “Tek yumruk”, “Her ıslık bir gözaltı” pankartları taşıyan taraftarlar, “Tayyip stadı al başına çal”, “Muhbir Polat”, “Arena halkındır, halkın kalacak”, “Aslantepe yıkılsın, Tayyip altında kalsın” ve “Bu maçı alacağız, başka yolu yok” sloganları attı. Taraftarlar ayrıca, “Bu devirde kimse şah değil, padişah değil”, “Susmayacağız”, ve “Spor iş yasası çıkarılsın” dövizleri taşıdı. Yürüyüşçülerden bazılarının ellerinde, stat yapımı sırasında yaşamını yitiren Gökhan Yavuz ve Reşit Ek’in adlarıyla “Seyrantepe yitirdiğimiz işçi kardeşlerimizin adıyla anılsın” yazılı dövizler vardı.

Yürüyüşün sonunda, Galatasaray Meydanı’nda basın açıklamasını okuyan Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Metin Kurt şunları söyledi: “Dünyanın tüm ünlü diktatörleri spordan rant sağlamaya çalışmıştır. Spor ile halkı uyutmak işlerine gelmiştir. AKP de Arena Stadı’ndan uyku tulumu imal etmeye çalışmış, fakat oyuna gelmeyen Galatasaray taraftarının ıslıklı protestosuyla karşılaşmıştır. Galatasaray taraftarının ıslıklı tepkisi, diktatörlük isteyen zihniyetin, padişahlık özentilerinin heveslerini kursağında bırakmıştır. Başbakan stat açılışını siyasi bir şova çevirmeye çalışmış, ancak 8 yıllık iktidarın yıkım politikalarından usanan halkımızın tepkisi, Galatasaray taraftarlarının aracılığıyla yüzüne vurulmuştur. Galatasaraylı kardeşlerimiz, tüm sporseverler ve biz spor emekçileri biliyoruz ki Arena Stadı’ndan dolayı tek borcumuz, başta stadın inşası sırasında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize olmak üzere emekçi halkımızadır.

Emekçi-AKP maçı

Galatasaray yürüyüşü


Bizi sporda dostluk, barış ve kardeşlik için verdiğimiz mücadele birleştirmektedir. Bugün bizler ilan ediyoruz ki bundan böyle hiçbir top emekçilerin kalesine girmeyecek. Bugün bu maç AKP ile emekçi halkımız arasındadır. Sinmeyeceğiz, susmayacağız, seyirci kalmayacağız. Bu maçı alacağız.”

Omuz omza

Galatasaray yürüyüşü


Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, İzmirspor, Gençlerbirliği, Çanakkale Dardanelspor, Adanademirspor, Altay, Kartalspor, Giresunspor, Karabükspor ve Livorno atkısı taşıyan taraftarlar birlikte yürüdü. Tüm takımların taraftarlarının birlikte, barış içinde katıldığı eylemin en dikkat çekici anı, bir Fenerbahçeli ve bir Galatasaraylı taraftarın yan yana gelmesiydi. Yıllarca karşı karşıya mücadele etmiş olan, Fenerbahçe ile Galatasaray formaları, taraftarlar sayesinde omuz omuza geldi. İstiklal Caddesi’ni dostluk rüzgarları sardı. Basın açıklamasının sonunda, katılan tüm taraftarlar, kaşkollarını havaya kaldırarak, renkli görüntüler oluşturdu. Onların arasında, Nurtepeli de vardı, Fenerbahçeli de. Beşiktaşlı da vardı, Galatasaraylı da. Giresunspor’un dan, Adanademir Spor’una...

Islıklarla  kırmızı kart

Ezeli rakipler, bu kez bir araya gelerek, ıslıklı protestoya destek verdi. Taraftarlar, protestoya karşı yapılan açıklamaları da protesto etti. Taraftarlar ellerindeki kırmızı kartları, Başbakan ve hükümete gösterdi.

Pankartlarla mesajlar

Eylem sırasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine de dövizler vardı. “Tayyip’e ikinci sarıdan kırmızı” ve “Her ıslık bir gözaltı” dövizleri dikkat çekiciydi. Taraftarlar, eylem boyunca da Başbakan’a sloganları ile gönderme yaptı. Taraftarların taşıdığı pankartlar arasında, farklı olan ise takımların renklerinden oluşan, “Ya hep beraber, ya hiçbirimiz, tek yumruk” pankartıydı. Taraftarlar bu pankart ile birlikte, kardeşçe hareket edebileceklerini göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Ailece

Nazım-İnci Sincan 5 yıllık evli. ‘Çarşı her şeye karşı’ olsa da, gönül Fenerbahçeli bir eşe karşı gelememiş. Fenerbahçe hastası İnci Sincan ise Çarşı’ya girmiş ancak gönül verdiği sarı lacivert renklerinden vazgeçmemiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!