Galata'da Gürtuna şovu

Güncelleme Tarihi:

Galatada Gürtuna şovu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, dış cephe restorasyonu dört ay önce biten Galata Kulesi'ni ’’50 Günde 100 Açılış’’ kampanyası gündeme gelince hatırladı.

En büyük başkan bizim başkan!.. Galata Kulesi Meydanı'nda önceki gün en sık atılan slogan buydu. Seslendiren ise Okçu Musa İlköğretim Okulu'nun öğrencileri. Kulenin dış cephe restorasyonunun tamamlanması nedeniyle düzenlenen tören aslında Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın yeni yıla kadar sürecek ’’50 günde 100 açılış’’ projesinin bir parçasıydı. Gerçi restorasyon 28 Haziran’da bitmişti, ama olsun!

Çocuklar dans etti

Pazartesi saat 15.00'de yapılacağı duyurulan tören Gürtuna'nın gecikmesi nedeniyle geç başladı. Başkan her gün iki açılışa katılıyordu ve önce Fatih'teki törene gitmesi gerekmişti. Ancak kasımın hafif ürperten serinliği gençleri asla durdurmadı. Belediye Bandosu, Gürtuna'nın gelmesini kahvede oturarak beklerken alanda günün moda parçaları teypten arka arkaya çalınıyordu. Gençler yaklaşık bir saat hiç durmadan dans etti.

Kiracı çok sessizdi

Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı törende iki başkan açılış konuşmalarını sivil toplum girişimlerinin önemi üzerine kurmuşlardı. Nitekim Beyoğlu Belediyesi Ayazpaşa, Cihangir ve Galata derneklerini toplantıya davet etmişti. Toplantının en sessiz konuğu ise Galata Kulesi'nin işletmecilerinden Hakan Kardeşler'di. Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesi kiracılarını uzun süredir kuleden çıkarmaya çalışıyor; ancak bir türlü başarılı olamıyor. Haziranda Galata Kulesi'nin restoran ve kafe bölümü yangın tehlikesi nedeniyle kapatıldı. Kulenin iç restorasyonu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Numaralı Koruma Kurulu'na verdiği restorasyon projesi ise redddedilmişti. Gürtuna şimdi yeni projeyle yeniden kurula başvurduklarını söylüyor. Kulenin Beyoğlu Belediyesi'ne devri konusu ise halen hukuk dairesinde incelemede. Bu incelemeden sonra hazırlanacak rapor Belediye Meclisi'nde görüşüldükten sonra karara bağlanacak.

Havai fişekler korkuttu

Kadir Topbaş'ın, ardında da Ali Müfit Gürtuna'nın yaptığı konuşmadan sonra törenin tamamlandığı duyuruldu ve aynı anda, ansızın kulenin çatısından havai fişek gösterisi başladı. Gürtuna da dahil alandaki herkes kısa süreli bir şok geçirse de Amerikan tarzı tüm süsleme ve gösteri tekniklerinin kullanıldığı tören başarıyla tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!