Futbol kriz dinlemez

Güncelleme Tarihi:

Futbol kriz dinlemez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 09:02

Bugün Kanada’nın Toronto kentinde başlayacak ve dünyanın en önemli liderlerinin bir araya geleceği G20 zirvesi, her ne kadar küresel ekonominin kaderini belirleyecek kararlara gebe olsa da Dünya Kupası heyecanı siyasileri de sardı.

Haberin Devamı

İngiliz ve Alman liderler, Dünya Kupası kapsamında Pazar günü İngiltere-Almanya arasında oynanacak maçı izlemek için toplantılara ara vermeyi planlıyor.

 

İngiltere’nin yeni Başbakanı David Cameron ve Alman mevkidaşı Angela Merkel, çekişmeli geçmesi beklenen karşılaşmayı birlikte izlemek için yoğun ekonomik tartışmalara ara vermenin yollarını arıyor.

 

Cameron’ın yardımcılarından biri, “Maçı izleme olasılıkları düşük olsa da en azından oyunun ikinci yarısını izleyebilmenin yollarını arıyor. Kavga etmemeye söz verdiler” dedi.          

 

Avrupa’nın güçlü takımları arasında yer alan İngiltere ve Almanya sık sık karşıya karşıya gelse de 1966’da düzenlenen Dünya Kupası’nda oynadıkları ve İngiltere’nin galibiyetiyle sonlanan maç unutulmayan oyunlardan biri olarak kabul ediliyor.

       

Haberin Devamı

DELEGASYONLAR İŞ BAŞINDA 

Ancak iki ülkenin delegasyonları daha maç oynanmadan atışmaya başladı. G20 toplantılarının basın merkezinde, İngiltere’nin odasının yakınına bir Alman bayrağı dikildi. Bayrağın üzerine ise “Pazar günü görüşürüz :)” yazıldı.     

 

İngiltere delegasyon, Cameron’ın maç hakkında ne düşündüğü yönünde sorulan sorulara, “Takımımızın durumu biliyor” cevabını verdi. 

 

Dünya Kupası’nda son 16’ya yaklaşılırken, ABD’nin de gruplardan çıkmasıyla birlikte Beyaz Saray da Dünya Kupası ateşi es geçmiyor. 

 

Washington yönetiminden bir yetkili, ABD Başkanı Barack Obama’nın küresel ekonomi, İran, Afganistan gibi konuların yanı sıra, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın göreve gelmesinden sonra İngiliz liderle yapacağı ilk görüşmede, futbol hakkında da konuşacağını söyledi.  

 

İngiltere’nin gruptan lider çıkamamasına gönderme yapan yetkili, “Kritik konuların yanı sıra İngiltere ile aynı grupta olan ABD’nin gruptan lider çıkmasını da konuşacağız” dedi.

    

Haberin Devamı

Yetkili aynı zamanda “Başkan Obama’nın bu konu hakkında söyleyecek şeyleri olduğundan eminim” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!