Fuhuş çetesi lideri kefaletle serbest

Güncelleme Tarihi:

Fuhuş çetesi lideri kefaletle serbest
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 22:17

HOLLANDA’da ‘işkenceci fuhuş baronu’ olarak tanınan ve 1.5 yıl firardan sonra geçen Şubat'ta Antalya’da yakalanan 28 yaşındaki Şaban Baran ve arkadaşı Berat Korkmaz hakkında, ‘eski ortağı Bekir Işıldak'ı kaçırıp işkence ve yağma yapmak’ suçlamasıyla 7 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün görülen duruşmada Baran ve Korkmaz 32 bin 500’er lira kefalet, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulanması şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Hollanda ve Türkiye’nin çifte vatandaşı olan Şaban Baran, 2008 yılında 120 kadına işkenceyle fuhuş yaptıran bir çetenin elebaşı olduğu iddiasıyla tutuklandı. Fuhuş ve çete suçundan kesinleşmiş 7.5 yıl hapis cezası bulunan Baran, 20 milyon euro kara para aklama ile uyuşturucu suçlarından da yargılanırken, geçen yıl 12 Eylül’de yeni doğan bebeğini görmek amacıyla 1 haftalığına özel izinle cezaevinden çıktı ancak izin bitiminde dönmeyerek firar etti. Antalya Polisi, Şaban Baran'ı eşi ve kızıyla birlikte Konyaaltı'nda saklandığı rezidansta geçen 21 Şubat'ta operasyonla yakaladı.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından tamamlanan soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Şaban Baran ve birlikte hareket ettiği arkadaşı Berat Korkmaz hakkında 7 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıklar, Hollanda'da kendilerini ihbar ettiğini düşündükleri eski ortakları 37 yaşındaki Bekir Işıldak’ı kaçırıp özgürlüğünü kısıtlamak ve zorla 33 bin TL'lik senet imzalatarak, Rolex marka kol saatine ve cipine el koymak suretiyle yağma yapmak suçlamasıyla yargılanıyordu.

Haberin Devamı

Bugün akşam saatlerinde 3. Ağır Ceza mahkemesinde görülen duruşmaya şikayetçi olan Bekir Işıldak katılmadı. Baran ve Korkmaz’ın yakınınlarının doldurduğu mahkeme salonunda sanıklar tüm suçlamaları reddettiler. Baran, Bekir Işıldak’ın yaklaşık 10 yıllık arkadaşı olduğunu belirterek, “Kırmızı bültenle arandığımı söylüyordu. Kardeşimden para istedim. Kardeşim amcama verdiği 59 bin euro'luk paranın 18 bin 500 euro'sunu almış. Bana geri kalanını getirdi. Bu borcunu ödememek için bana böyle bir iftira attı. Çünkü benim yanımda kaldığı günler boyunca tüm ihtiyaçlarını da ben karşılıyordum. Benim yanımdan ayrıldıktan 9 gün sonra gidip rapor alıyor ve benden şikayetçi oluyor” dedi.

Baran, Bekir Işılak’ın işkence yaptığı dediği günlerde beraber gittikleri, çorbacı, spor salonu işletmecisi, garson, berber gibi bir çok tanığı mahkemeye çağırtarak dinlenmesini sağladı. Tüm tanıklar Bekir Işıldak’ı Şaban Baran ile birlikte gördüklerini söylediler. Mahkeme verdiği kısa bir aranın ardından Berat Korkmaz ve Şaban Baran hakkında 32 bin 500’er lira kefalet, 15 günde bir imza atarak adli kontrol ve yurt dışı yasağı koyarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Duruşma ise 12 Ekim 2010 tarihine ertelendi. Baran ve Korkmaz’ın yakınları tahliye kararını duyunca sevinç çığlıkları atıp, alkışladılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!