Fransızca birincisi Bodrum'da

Güncelleme Tarihi:

Fransızca birincisi Bodrumda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2006 15:55

Yağcı, “Annem ev hanımı, babam ise serbest meslek sahibi. Onların bana verdiği maddi ve manevi destek sayesinde başarılı oldum. Başarımda iki ağabeyimin bana verdiği destek de etkili oldu” dedi.

DİLDEN BİRİNCİ OLDU, SAYISALDAN TERCİH YAPACAK

YDS'de Fransızca'dan Türkiye birincisi olduğunu ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:

“Ben Endüstri Mühendisi olmak istiyorum. Bu nedenle tercihimi sayısaldan yapacağım. Sayısal 2'den de 68'inci oldum. Sınava evde ve dershanede hazırlandım. Başarılı olmamı sınava rahat ve stressiz hazırlanmaya borçluyum. Bodrum'da Galatasaray Lisesi mezunu bir kişinin otelinde hem çalışıyor hem de tatil yapıyorum.”

Haberin Devamı

YDS ALMANCA BİRİNCİSİ DEMİR: ALMANYA'DA OKUYACAĞIM

Dil Sınavında (YDS) Almanca ve İngilizce puan türünde birinciler, İstanbul Lisesinden çıktı.

Almanca puan türünde Türkiye birincisi olan Sezgin Demir, İstanbul Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısında, sayısal bölüm öğrencisi olduğunu, YDS'ye girmekte herhangi bir amacı olmadığını, sayısal bölümden tercih yapacağını söyledi.

Demir, eğitimine yurtdışında devam etmek ve bu konuda RWTH Aachen Üniversitesinde Endüstri Mühendisliğini okumak istediğini ifade ederek, Alman Akademik Öğrenci Değişimi Programından (DAAD) burs aldığını bildirdi.

Almanca öğrenmesini İstanbul Lisesine borçlu olduğunu ve ilk olarak buraya gelerek okuluna vefa borcunu ödediğini dile getiren Demir, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Okulda matematik ve fen derslerini Almanca olarak görüyorduk. Okulumuz bize Türkiye'de geçerli olan diplomanın yanında, Almanya'da geçerli olan Abitur diploması da verdi. Benim Abitur not ortalamam 1,5. Ben bu puanımla Almanya'daki RWTH Aachen Üniversitesine gideceğim. Gideceğim okul Avrupa'da isim yapmış bir üniversite. Bu okulu burslu olarak okuyacağım. Okuldan sonra da Türkiye'ye geri dönmeyi planlıyorum.”

İNGİLİZCE BİRİNCİSİ: OKULUMA ÇOK ŞEY BORÇLUYUM

İngilizce puan türünde Türkiye birincisi Umut Toprak da Türkiye birincisi olmasını İstanbul Lisesi'nden aldığı İngilizce'ye borçlu olduğunu söyledi.

Eğitimine Almanya'daki Münih Teknik Üniversitesinde Elektronik Mühendisliği Bölümünü DAAD'dan alacağı bursla okuyarak devam edeceğini belirten Toprak, birinci olduğunu televizyondan öğrendiğini ifade ederek, “Sınava çok fazla çalışmadım, ara sıra ders çalışarak hazırlandım. Yabancı dil kısmının tamamını doğru yaptım. İlkokuldan sonra İngilizce eğitimin verilmesi gerekir. Ben bunun faydasını gördüm” diye konuştu.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ'Nİ DÜŞÜNÜYORUM”

ÖSS'de Eğit Ağırlık-2 puan türünde Türkiye ikincisi olan Emrah Ayaz, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Emrah Ayaz'ın ikinci olması nedeniyle devam ettiği dershanede basın toplantısı düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, burada yaptığı açıklamada, öğrencinin iyi bir ortaöğretim eğitimi aldıktan sonra dershanesinin ve ailesinin de desteğiyle başarıyı yakaladığını kaydetti.

“TERCİHİM ODTÜ YA DA BOĞAZİÇİ OLACAK”

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Sayısal-1 puan türü birincisi Hüseyin Yıldız, tercihinin ODTÜ ya da Boğaziçi Üniversitesi olacağını söyledi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi mezunu olan 18 yaşındaki Hüseyin Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, çok heyecanlı olduğunu ve böyle bir sonuç beklemediğini belirterek, sayısal-1 puanını hesaplamadığını, sayısal-2 puan türünü hesapladığını ve dereceye girmeyi beklemediğini, televizyonda sonuçları görünce şaşırdığını kaydetti.

Haberin Devamı

Annesi Nazife, babası Mehmet Yıldız ve 8. sınıfa giden kardeşi Yasin ile Pursaklar'daki evinde yaşayan Yıldız, akrabalarının doktor olmasını istemelerine rağmen gönlünden mühendislik geçtiğini ifade etti. Yıldız, “Elektrik elektronik mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. ODTÜ ya da Boğaziçi olacak” dedi.

“BAŞARININ ANAHTARI UMUDU KAYBETMEMEK”

ÖSS'de EA-1 ve SÖZ-1'de Türkiye birincisi olan Ankara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Abdurrahman Yılmaz, başarısının anahtarının “umudu kaybetmemek” olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!