Fransız sunucu 19 yıl sonra hakkını arıyor

Güncelleme Tarihi:

Fransız sunucu 19 yıl sonra hakkını arıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 17:45

Fransa'da 1990'lı yıllarda televizyon programlarında sunuculuk yapan Isabelle Duhamel, 1994 tarihli meşhur goril videosundaki haklarını aramak için yıllar sonra yasal yola başvurdu.

Haberin Devamı

Duhamel, 12 Temmuz 1994'te France 3 kanalının "Gölgede 40 derece" programı için Palmyre Hayvanatbahçesi'nde çekilen programda, iki yavru gorilin sataşmaları sonucunda hem komik hem de zor anlar yaşamıştı.

 

GORİLLER SUNUCUYU BÖYLE SOYDU

 

Kadın ve yabancı olduğu için Duhamel'e şakayla karışık sataşan goriller, sunucunun gömleğini çıkartıp, sutyenini çekiştirmeyi başarmıştı.

 

O tarihten bu yana, Duhamel'in videosu kült haline geldi, dünyanın en çok paylaşılan videolarından birisi oldu, ancak kendisine bunun için herhangi bir telif ödenmedi.

 

SUNUCU HAKKINI ARAMAYA KARAR VERDİ

 

Haberin Devamı

Öte yandan, söz konusu video görüntüsü INA'nın (Institut national de l’Audiovisuel) sitesinde, sekans üzerinden ücretlendirilerek satılabiliyor. Bu sebeple, şimdiye dek kendisi için tek kuruş istemeyen sunucu sonunda isyan etti ve hakkını aramak için yasal yollara başvurdu.

 

"Sırtımdan para kazanıyorlar" diyen ve karar alınmadan önce kendisine danışılmadığının da altını çizen Duhamel, Fransa'nın ulusal radyo televizyon kurumu INA'ya dava açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!