Fransız Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerine sert tepki: Kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

Fransız Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerine sert tepki: Kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 16:26

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Fransa Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanımızı 'siyasi oyunlar oynamakla' itham etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Fahrettin Altun’un AFP haber ajansına yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın, Türkiye’nin Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili attığı adımlarla ilgili son açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kendisinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘siyasi oyunlar oynamakla’ itham etmesi kabul edilemez. Türkiye’nin kararlı çabaları olmasaydı bu olayın üzerinin çoktan örtülmüş olacağı unutulmamalıdır.

Cemal Kaşıkçı cinayetine dair kanıtların birçok dost ülkenin yetkilileriyle paylaşılması, Türkiye’nin gerçeği aydınlatma niyetini açıkça göstermektedir. Kanada Başbakanı Sayın Justin Trudeau da bugün yaptığı basın açıklamasında Türkiye’den kanıtları aldıklarını teyit etmişlerdir.

Bu süreçte Fransa’ya farklı şekilde muamele edilmemiştir. Kaşıkçı cinayetine dair kanıtların Fransız devletinin ilgili birimleriyle paylaşıldığını bu vesileyle teyit ediyorum. 24 Ekim 2018 tarihinde Fransız istihbaratının bir temsilcisine ilgili ses kayıtları dinletilmiş ve kendisiyle aralarında kayıtların deşifresinin de bulunduğu detaylı bilgiler paylaşılmıştır. Eğer Fransız devletinin muhtelif kurumları arasında bir iletişim kopukluğu varsa, bu sorunu çözecek olan Türkiye Cumhuriyeti değil, Fransız makamlarıdır.

Haberin Devamı

Türkiye, Kaşıkçı cinayetinin tüm detaylarının ortaya çıkarılması için çalışmaya devam etmektedir. Buna cinayet emrini kimin verdiği de dahildir. Bu vesileyle Fransa başta olmak üzere uluslararası toplumun tüm üyelerini bu amaca matuf adımları atmaya davet ediyoruz.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!