Fransa'yı karıştıran ikinci "Strauss-Kahn iddiası"

Güncelleme Tarihi:

Fransayı karıştıran ikinci Strauss-Kahn iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 10:03

Fransız Le Monde gazetesi, dün, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin çevresindeki isimlerin, IMF eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkında 2007 yılına ait bir polis tutanağını basına sızdırmayı planladıklarını iddia etti. Söz konusu tutanağın Strauss-Kahn’ın Paris’te aracı içinde bir fahişeyle basılmasının ardından tutulduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Gazetenin haberiyle, New York'taki tecavüz skandalının ardından, Strauss-Kah'a yönelik güçlü bir iddia daha ortaya atılmış oldu.

 

Le Monde, “Sarkozy’e yakın kişilerin, Strauss-Kahn, New York’taki otel odasında yaşanan tecavüz skandalı nedeniyle tutuklanmadan aylar önce bu tutanağı basına sızdırmayı planladıklarını” ifade etti.

 

Gazetenin bu haberi, Sarkozy’nın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en büyük rakibi olarak görülen Strauss-Kahn’a bir komplo kurduğu yönündeki teorileri güçlendirebilir.

 

Le Monde, Sarkozy’e yakın isimlerin, Strauss-Kahn’ın fahişeyle basılması hakkındaki tutanağın yayımlanması için son aylarda birçok defa kendilerini ikna etmeye çalıştığını belirtti. Gazete aynı zamanda, üç ayrı kaynaktan kendilerine, “IMF eski Başkanı’nın Paris’in batısında bir fahişeyle arabadayken polis tarafından basıldığı” bilgisinin geldiğini duyurdu.

Haberin Devamı

 

SEÇİMLERDE DÖNEN OYUN

Bu olayın, 2007’deki başkanlık seçimlerinin kısa bir süre öncesinde yaşandığı iddia edildi. İddialara göre polisin kayda geçirmediği olayı takip eden dönemin İçişleri Bakanı Sarkozy, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sosyalistlerin Strauss-Kahn yerine Segolene Royal’i aday göstermesi üzerine olayı örtbas etti.  

 

Le Monde, o dönem Strauss-Kahn hakkında yasal işlem yapılmaması için “en üst seviyede karar alındığına” dikkat çekti. Aynı zamanda, Sarkozy seçim kampanyasında da bu olayı kullanmama kararı aldı.

 

2007 başkanlık seçimlerinin ardından gelen dönemde, Fransa Cumhurbaşkanı seçilen Sarkozy, Strauss-Kahn’ı IMF Başkanı olarak atadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!