Fransa'nın en ünlü yayıncısı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Fransanın en ünlü yayıncısı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 17:08

Fransa'nın en köklü yayınevlerinden biri olan Grasset&Fasquelle'in yayın yönetmeni Manuiel Carcassonne İstanbul'a geliyor. Carcassonne, Fransa'da Yayıncılık ve Yeni Edebiyat Akımları konulu bir konferans verecek. Konferans 8 Aralık saat 14:00'de Yapı Kredi Sermet Çifter Kütüphanesi'nde.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Yayıları tarafından; yayıncılığın dünyadaki gelişimini gözler önüne sermeyi amaçlayan dizi konferansların ilki için İstanbul'a gelecek olan Manuel Carcassonne, 1907 yılında bir çok ünlü yazarın yayıncısı olan Grasset& Fasquelle'in yayın yönetmeni.

Paris'te 1907 yılında kurulan ve 1913'te Chateaubriant ve Savignon'un Goncourt Ödülü kazanan kitaplarını yayınlayan Grasset, kısa zamanda Fransa'nın önde gelen yayınevleri arasına girdi.

Marcel Proust'un hiç bir yayınevi tarafından kabul edilmeyen Swanların Tarafında adlı romanını da yayınlayan Grasset edebiyat yayıncılığında tanıtım broşürleri ve basın bültenleri gibi yeniliklere imza attı

1955 yılında Fasquelle Yayınevi ile birleşen ve Grasset &Fasquelle adını alan yayınevi bugün Bernhard Henry Levy, Michael Butor, Gabriel Garcia Marquez, Umberto Eco, Lucien Bodart, Amin Maalouf gibi ünlü yazarların kitaplarını yayınlıyor. Yılda ortalama 160 kitabı okurlara sunuyor.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermek Çifter Kütüphanesi
İstiklal Caddesi
No: 285 Beyoğlu- İstanbul
Tel: 0 212 285 80 50

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!