Fransa'da gerginlik tırmanıyor

Güncelleme Tarihi:

Fransada gerginlik tırmanıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 16:53

Fransa'da polis hükümetin ekonomi politikasını protesto eden göstericilerin Paris'in doğusundaki bir petrol rafinerisi önünde kurdukları bir barikatı dağıttı.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor     Â

   Â

FRANSA'DA EYLEMLER ŞİDDETÄ°NÄ° ARTIRDI- Foto Galeri       Â

 

PARÄ°S'TE YENÄ° MODA- Foto Galeri  Â

 

Fransız petrol şirketi Total’in, başkent Paris’e yakın rafinerisi Grandpuits'e (Seine-et-Marne) bu sabah saat 09.00 sıralarında düzenlenen baskın, eylemcilerle jandarmayı karşı karşıya getirdi. Çıkan olaylarla 3 eylemci yaralandı.

 

Toulouse yakınlarındaki rafineride 200 protestocu gösteri yapmak isteyince güvenlik güçleri tarafından engellendi. Eylemcilere karşı göz yaşartıcı gaz kullanıldı.

 

Haberin Devamı

Eylemciler ülkedeki 12 rafineriyi 10 gündür hizmete kapalı tutuyordu.Â

 

Ülkede petrol sıkıntısı hat safhaya yükselirken, kesin rakam verilememekle birlikte, binlerce petrol istasyonunda benzin bulunmuyor. Ülke genelindeki benzin istasyonlarının yaklaşık yüzde 25’i kapalı durumda. Seine-et-Marne bölgesinde benzin karneye bağlanırken, otomobil başına 30 litre, ağır araçlara 150 litre benzin verileceği bildirildi.

 

OKULLAR TATÄ°L  Â

Okullar bugün tatile girerken, öğrenci sendikası 28 ekim ve 6 kasımda öğrencileri sokaklara çıkmaya çağırdı. Lise öğrencileri ‘Polis bizi durduramaz, bugün de yarın da sokaktayız’ diyor.

 

Yapılan bir araştırmaya göre Fransızlar'ın yüzde 68'i emeklilik yaşının yükseltilmesini protesto amacıyla başlayan grevi destekliyor. 12 Ekim'den bu yana ülke genelinde yapılan gösterilerde 2 bin 500’ün üzerinde gözaltı yaşandı.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hafta başında kolluk kuvvetlerine barikatlara müdahale yetkisi vermişti.

 

Haberin Devamı

Fransız Senatosu genel grevleri ve protesto gösterilerini tetikleyen emeklilik yaşını yükselten reform planlarını bugün oylayacak.

 

Total'e ait Grandpuits rafinerisi Paris'in iki önemli havaalanı olan Orly ve Charles de Gaulle ve kent içi tüketim için petrol sağlayan kritik önemde bir rafineri.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:           Â

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                 Â

                  Â

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:  Â

http://twitter.com/HurriyetEkonet       

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!