Fransa tutukladı

Güncelleme Tarihi:

Fransa tutukladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2012 00:00

Fransız anti terör polisi tarafından cumartesi günü yakalanan PKK’nın Avrupa’daki siyasi yapılanması KNK’nın yöneticisi Adem Uzun hakkında tutuklama kararı verildi.

Haberin Devamı

Fransız adli makamları, Adem Uzun’un ‘ağır silah alımı operasyonundaki rolüne’ ilişkin iddiaları ciddiye alarak, Uzun ve 3 zanlıyı tutukladı.
Adını Türkiye’de ‘PKK ile MİT’in Oslo’daki görüşmelerine katılan önemli isimlerden birisi’ olarak duyuran Adem Uzun’un, önceki gün avukatları eşliğinde ifadesi alındı. Hakkındaki ‘1 milyon 200 bin Euro’luk ağır silah alımı iddiasıyla sorgulanan Adem Uzun, akşam saatlerinde de Paris Adliyesi’nde hakim önüne çıkarıldı. Mahkeme hakimi, savcının PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına gönderilmek üzere ağır silah alınması operasyonunu yürüttüğü iddialarını ciddi bularak Adem Uzun ve 3 zanlı hakkında tutuklama kararı verdi.
Fransa Terörle mücadele birimleri tarafından 6 ay boyunca telefonları dinlenip takip edildikten sonra, cumartesi ve pazar günü yapılan bir dizi operasyonda yakalanan Adem Uzun, 3 PKK üyesi ile birlikte, ‘PKK’nın Irak’taki birliklerine gönderilmek üzere ‘başta tanksavar olmak üzere ağır savaş silahları pazarlığı yapmakla’ suçlanıyor. Silah alım operasyonunu ise ‘Uzun’un yönettiği’ öne sürülüyor.
PKK’nın siyasi örgütlenmesi KNK ise yazılı bir açıklama yaparak, bir politikacı olan Uzun’un böyle bir iddiayı kabul etmediğini, Fransız polisinin ‘Başbakan Erdoğan’ın ‘Fransa ve Almanya terör örgütüne destek veriyor’ sözlerinin ardından Türkiye’yi memnun etmek için böyle bir operasyon yaptığını öne sürdü.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!