Fransa’da ‘Taner Akçam'ı Destekleme Komitesi’ kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da ‘Taner Akçamı Destekleme Komitesi’ kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 09:04

DÜNYADA Ermeni diasporasının en güçlü olduğu ülke Fransa’da ‘Taner Akçam'ı Destekleme Komitesi’ kuruldu.

Haberin Devamı

Kendisi hakkında ağır ithamlarıyla gündeme gelen ve Ermeni soykırımının olmadığı iddiasını 30 yıldır ‘Holdwater’ takma adıyla yaşayan Murad Gümen’i deşifre etmesinden bu yana asılsız saldırıların hedefi olduğunu söyleyen Akçam’a destek, Ermeni diasporasından geldi. Fransa’daki diaspora, bir ‘Taner Akçam'ı Destek Komitesi’ kurarak, Ermeni soykırımının gerçekleştiği tezini savunmasıyla tanınan araştırmacının yanında yer aldı.

Komite, ilk iş olarak Taner Akçam’ın durumunu kaleme aldı ve bir açık mektupla Fransa Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Fransa senatör ve milletvekillerinin yanısıra AB Parlamentosu ve AB Konseyi’ni de bu konuyla ilgili olarak duyarlı olmaya çağırdı.

18 Temmuz tarihli mektupta, Türkiye’de 22 Temmuz günü yapılacak seçimlere kısa bir süre kala bir bağımsız adayın suikaste uğradığı da hatırlatılarak, "Bu şiddet ortamında, Taner Akçam’ı Destek Komitesi, Akçam’ın durumu konusunda sizleri de göreve çağırıyor" denildi.

Haberin Devamı

Mektupta, Taner Akçam’ın, Ermeni soykırımının varlığı tezini savunduğu gerekçesiyle kamuoyu nezdinde küçük düşürülmeye çalışıldığı ve çok ciddi ölüm tehditleri aldığı vurgulanırken, Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçunu tanımlayan Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi de eleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!