Fransa’da dar pantolon grevi

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da dar pantolon grevi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2013 00:00

Fransa’nın Marsilya kentinde otobüs şoförleri pantolonu aşırı dar olan yeni üniformalarını protesto etmek için Haziran ayında grev yapacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

RTM toplu taşıma şirketinde çalışan 1,600 şoför yeni üniformalarının kalitesinin, renginin ve kesimin kabul edilemez olduğunu iddia ederek 3 Haziran’da 24 saat süreyle kontak kapatma kararı aldıklarını söyledi.

Şoförleri temsil eden sendika lideri üniformanın gömlek renginin sarıdan lavanta rengine dönüştürülmesinin de hoş olmadığını ancak en büyük problemlerinin ‘’aşırı dar pantolonlar’’ olduğunu dile getirdi.

CGT Ulaşım Sendikası lideri Bernard Gargiolo ‘’Biz yeni üniformanın alt kısmını reddediyoruz. Pantolonlar polisin giydikleri ile aynı renk. Üniforma komitemize danışılmadan yönetim tarafından seçilmiş kıyafetleri giymeyi reddediyoruz’’ dedi.

Yerel La Province gazetesine konuşan bir otobüs şoförü de ‘’Bu pantolonları giymeyeceğim. Gömlekler sorun değil, ama pantolonlar çok dar’’ dedi.

Haberin Devamı

Yeni üniformanın tasarımcısı Jonathan Charles ise tasarımlarını savundu. Charles ‘’İnsanlar şoförlerin palyaçoya benzediğini söylüyor. Açıkçası eski üniformalarla da durum bundan farklı değildi’’ dedi.

’’Palyaço’’ gibi göründüklerini söyleyen bin 600 otobüs şoförü adına açıklama yapan bir sendika temsilcisi ‘’lavanta rengi gömlekleri sorun etmiyoruz ancak pantolonlar çok dar’’ dedi. Üniformanın tasarımcısı ‘’Komik göründüklerini söylüyorlar ancak eski üniforma da bundan farklı değildi’’ diyerek tasarımını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!