Fransa’da bir otoyolda arabasıyla radar patlattı

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da bir otoyolda arabasıyla radar patlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 13:46

Fransa’da İngiliz bir sürücü aşırı hız yaparken saatte 257 km’ye ulaştı ve polis radarını patlattı.

Haberin Devamı

Fransız trafik polisi İngiltere’ye kayıtlı bir otomobil kullanan sürücü radarlarını patlattığı için otomobilin gerçekte ne kadar hız yaptığını bimediklerini ancak A28 otoyolunda yanlarından geçen bu aracı "görmekte bile zorlandıklarını" ifade etti.

O SAHNE GERÇEK OLDU


 
Patlayan radar İngiltere ile Fransa arasındaki "otomobil yarışı" problemini de yeniden gündeme getirdi. Fransız yetkililer İngiliz sürücülerin hız yapıp yarışmak için Fransa’ya geldiğini ve ülkenin otoyollarını yarış pisti gibi kullanarak binlerce kişinin hayatını tehlikeye attığını iddia ediyor.
 
Fransız polisi sadece geçen hafta sonu İngiliz plakalı 7 aracın saatte 193 km’den daha fazla hız yaparken radara yakalandığını belirtti. Polis İngiliz sürücülerin Fransa’da yaptıkları kurar ihlallerinin ehliyetlerine işlenemediğini bu nedenle de sürücülerin "kurallar yokmuş gibi" otomobil kullandığını söyledi.

Haberin Devamı

Polis 257 km hız yaparak radarı patlatan sürücüyü sadece "Şirket arabasını kullanan Londralı bir iş adamı" olarak tanımlarken, adamın otomobiline el konulduğunu ve  1300 euro ceza kesilen sürücüye mahkeme celbi de yollandığı belirtildi.

FİLMLERDEKİ GİBİ

Bu olay, Fransız yapımı 'Taksi' filmini akıllara getirdi. Filmin ana karakteri olan pizza dağıtıcısı Daniel kendine yeni bir iş bulur: Taksi şoförlüğü. Daniel'ın yeni işini çok sevmesinin sebebi ise onun hız tutkusudur. Daniel'ın taksisi yaptığı hız ile polis radarını bile aldatır.

İŞTE O SAHNE
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!