Fransa ayağının tozuyla BM Güvenlik Konseyi’ni toplayacak

Güncelleme Tarihi:

Fransa ayağının tozuyla BM Güvenlik Konseyi’ni toplayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 11:55

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Başkanlığı’nı devralmaya hazırlanan Fransa, Güvenlik Konseyi dışişleri bakanlarını ‘Suriye’de katliamın durması için acil toplantıya’ çağırdı.

Haberin Devamı

RTL Radyosu’na konuşan Fransız Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, “1 Ağustos itibarı ile Fransa Güvenlik Konseyi’nin başkanlığını devralıyor. Güvenlik Konseyi’ni bu hafta sonuna doğru acil toplantıya çağıracağız. Muhtemelen dışişleri bakanları seviyesinde olacak. Hem katliamın durdurulması için hem de politik geçişi hazırlamak için bir araya geleceğiz” dedi.

“CELLADIN ADI BEŞAR”
Rusya ve Çin’in ikna edilmesi için de her yolun denenmesi gerektiğini dile getiren Fabius, “Çatışmalar komşu ülkeleri de etkileyen bir noktaya ulaşmıştır. Artık bunun bir iç mesele olduğunu söyleyemeyiz” diye konuştu. Halep’te büyük bir katliamdan korktuklarını belirten Fabius, “Orada halk her gün kurban veriyor ve celladın adı Beşar Esad” dedi.

Fabius, Fransa’nın muhaliflere silah verdiği iddialarını da yalanlayarak, ”Silah verildiği doğru, Katar, Suudi Arabistan ve muhtemelen diğerleri tarafından ama biz vermiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!