FP'li kadınların Focus Grubu

Güncelleme Tarihi:

FPli kadınların Focus Grubu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fazilet Partisi İstanbul İl Hanımlar Komisyonu, Kadın Politikaları Ekibi kurdu. ‘‘Focus Grubu’’ adı da verilen ekipte Dr. Zehra Kilitçioğlu, Sevgi Kurtulmuş, Sibel Erarslan da yer alıyor. Focus Grubu, yoğun bir çalışma sonunda ‘‘Kadınız, Varız, Güçlüyüz’’ adıyla, kadına yönelik çalışmanın stratejilerini belirlediler.

Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelen bugün, saat 12.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenledikleri toplantıyla Fazilet Partisi'nin kadın politikalarını kamuoyuna tanıtacaklar. Toplantıya seçimde aday olan kadınlar da katılacak.

Her Türlü Ayırımcılığa Son, Kadınların Politikaya Katılımı, Aile, Hukuk, Sağlık, Eğitim, Kamu Alanında Kadın, Sosyal Güvenlik ve Kadın, Kentleşme Sürecinde Kadın, Yurtdışında Yaşayan Kadınlarımız, Şiddet, Medya ve Kadın, Çevre, Kültür ve Sanat başlıkları altında kadınların konumu, durumu ve çözüm yolları ele alınıyor.

HUKUK

Hukuk konusunda ‘‘Evrensel hukuk evrakında tarifini bulmuş en temel haklarımızın kamu düzeni ve kamu yararı adı altında gasp edilmesi büyük bir hukuk ihlalidir’’ deniyor. Türk Medeni Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'ndaki cinsiyet ayırımcılığı eleştiriliyor, bu maddelerin değiştirilmesi talep ediliyor.

EĞİTİM

Bu alandaki görüş şöyle: ‘‘Her kademedeki okullarda tek tip insan yetiştirmek yerine fikri hür, vicdanı hür, gerçek demokrasiyi algılamış, ulusunu seven ve onun değerlerine sahip çıkan, yüksek ahlak sahibi, barışçıl ve hoşgörülü insan yetiştirecek müfredat programları uygulanmalıdır. Devletin eğitim hizmetlerinden yararlanmada öğrencilerin kıyafet özgürlüğü temel insan haklarının ayrılmaz bir parçasıdır.’’

AİLE İÇİ ŞİDDET

Aile içi şiddete maruz kalan kadınlar için sığınma evlerinin geliştirilmesini, aile danışmanlığı, psikoterapi, meslek edindirme kursları açılmasını öneriyor.

MEDYA:

Medyada kadının bireysel bütünlüğünün zedelendiği belirtiliyor: ‘‘Medyada kadının cinsel obje olarak kullanıldığı, kadına yönelik şiddetin olağanlaştırıldığını görmekteyiz. Özel hayatın gizliliği gibi kutsal bir insan hakkının medya vasıtası ile ihlali engellenmelidir.’’ Grup, medyanın denetiminde, medya yoluyla insan hakları ihlallerinin engellenmesinde sivil aktivitenin ön plana çıkması gerektiğini savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!