FP'li Gül'ün eşine kayıtta türban engeli

Güncelleme Tarihi:

FPli Gülün eşine kayıtta türban engeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fazilet Partisi Milletvekili Abdullah Gül'ün eşi Hayrünise Gül, Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Arap Dili Bölümü'ne kayıt yaptıramadı.

YÖK'ün ‘Kılık kıyafetle ilgili mevzuat ve yüksek yargı organları kararlarına uyum’ kararına karşı direnen FP Milletvekili Abdullah Gül'ün eşi, türbansız fotoğraf vermeyince üniversiteye kaydı yapılmadı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arap Dili Bölümü'nü kazanan Hayrünisa Gül, dün kayıt yaptırmaya eşi Abdullah Gül ve avukatı Mehmet Ali Alan ile geldi. Gül çiftinin avukatla birlikte hareket etmesi, üniversite çevrelerinde ‘Şov amaçlı kayıt denemesi’ olarak yorumlandı.

Kayıt sırasında evrakıyla birlikte 12 adet ‘türbanlı fotoğraf’ vermekte ısrar eden Gül'e, YÖK'ün 1998 ÖSYS Kılavuzu ile yaptığı uyarı anımsatıldı ve türbanlı fotoğrafla kayıt yapılmasının mümkün olmadığı duyuruldu.

Bu sırada avukat Mehmet Ali Alan noter çağırarak durumu tesbit ettirdi. Alan üniversite yetkilileri ile de tartışarak, ‘‘Her öğrenci istediği kıyafeti giyinebilir’’ iddiasında bulundu. Kayıt yapılmayınca evrakını geri alan Hayrünisa Gül, eşi ile birlikte okuldan ayrıldı.

YÖK'ün uyarılarına karşın türbanlı fotoğrafla kayıtta ısrar eden Abdullah Gül, çıkışta yaptığı açıklamada, ‘‘Moskova'da ya da ABD'de olsaydı bu olay olmazdı. Türkiye'nin gerçek yüzünü gördünüz’’ suçlamasında bulundu. Gül, ‘‘YÖK'ün bu uygulaması kanunsuzluktur. Türkiye'yi utandıracak bir duruma düşürmüştür’’ dedi. Harünisa Gül üzgün olduğunu söylemekle yetinirken, avukat Alan ‘‘Danıştay ve idari mahkemeye gideceğiz’’ dedi.

FP: ‘Rektörler türbanlılara selam duracak’ sözü hataydı

Fazilet Partisi Grup Başkan Vekili Lütfi Esengün, Refah Partisi olarak geçmişte hata yaptıklarını belirterek, ‘‘Geçmişte yapılan hatalar, Fazilet Partisi'nde tekrarlanmayacak’’ dedi. Seçim bölgesi Erzurum'a gelen Lütfi Esengün, Milletvekili Aslan Polat ve Şinasi Yavuz'la basın toplantısı yaptı. Aslan Polat ise ‘‘Fazilet Partisi olarak geçmişi unuttuk. Biz tüm insanları kucaklamadan yanayız. Yanlışlar yapıldı. Bunlardan biri de ‘Rektörler türbanlılara selam duracak' sözüydü’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!