FP'den TBMM'de Nazım şiiri

Güncelleme Tarihi:

FPden TBMMde Nazım şiiri
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

FP'li TBMM Başkanvekilivekili Yasin Hatipoğlu, yeni parti kimliğiyle dün ilk kez çıktığı kürsüde Nazım Hikmet'in bir şiirini okudu.

Nazım Hikmet'in, ‘‘Kapansın el kapıları bir daha açılmasın/ Yok edin insanın insana kulluğunu/ Bu davet bizim/ Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür/ Ve bir orman gibi kardeşcesine/ Bu hasret bizim’’ dizelerini okuyan Hatipoğlu, her kişi ve kurumun Cumhuriyeti ve onun niteliklerini korumak ve kollamakla yükümlü olduğunu hatırlattı. Hatipoğlu, ‘‘Ancak birinci derecede hak, yetki ve sorumluluk yüce parlamentomuza aittir’’ dedi.

Hatipoğlu, her kişi ve kurumun sorumluluğunu yerine getirirken yüce parlamentonun direktiflerini rehber edinmeye mecbur olduğunu vurguladı. Hatipoğlu, ‘‘Bunun için de, bütün gruplarımız bu hususta ittifak içinde olmalıdırlar. Gruplarımızın bir-iki günden beri ortaya koydukları demokratik tavır ümit vericidir. Aksini düşünmek ve aksi tavra girmek demokrasi inançsızlığıdır’’ dedi.

Her zaman olduğu gibi pembe karanfiliyle başkanlık divanı kürsüsüne çıkan Hatipoğlu, bir başka şairden de, ‘‘Sen ben desin efrad, aradan vahdeti kalır/ Milletler için işte kıyamet o zamandır...’’ mısralarını hatırlattı. Meclis'i ziyaret eden Arnavut Meclis Başkanı Skender Gjinushi, toplantıyı izlerken, heyeti ‘‘Kahraman bir toplumun meclis temsilcileri’’ diye takdim eden Hatipoğlu, pembe karanfilini konuk başkana gönderdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!