FP parasıyla Atatürk rozeti

Güncelleme Tarihi:

FP parasıyla Atatürk rozeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Refahyol'da bakanlık yapan, şu anda da FP milletvekili olan Necati Çelik'e açtığı tazminat davasını kazanan SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu, paranın bir kısmıyla Atatürk rozeti alıp, personeline dağıttı. Kılıçdaroğlu, ‘‘3 milyar 150 milyon aldım. Rozet dağıtacağıma söz vermiştim’’ dedi.

SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu, Refahyol döneminin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik'ten mahkeme kararıyla aldığı tazminatın bir bölümüyle, 3 bin adet Atatürk rozeti alarak bakanlık ve SSK personeline dağıttı.

Kılıçdaroğlu, şu anda FP'li olan Çelik'in bakanlığı sırasında, kendisini PKK'lıları SSK'ya almakla suçladığını anımsatarak, şöyle dedi:

‘‘Tümüyle iftira olan bu iddia üzerine tazminat davası açmıştım. Tazminatı kazanmam halinde bir bölümüyle Atatürk rozeti alıp, bakanlık ve kurum personeline dağıtma sözü vermiştim. Yüce Türk adaleti beni haklı buldu ve şimdi sözümü yerine getiriyorum. Atatürk rozeti alma sözüm o dönemde Hürriyet'te haber olarak yer almıştı.’’

Çelik aleyhine açtığı iki tazminat davasını da kazandığını ve Yargıtay'da kesinleştiğini bildiren Kılıçdaroğlu, Çelik'ten toplam 3 milyar 250 milyon lira aldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Atatürk rozetlerini SSK Türk Sanat Müziği Korosu'nun Tunceli ve Elazığ'da verdiği konserler sırasında bu illerde, SSK Genel Müdürlüğü önüne yaptırılan Atatürk heykelinin açılışı sırasında ve Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi Başkanı Sami Selçuk'un SSK personeline verdiği ‘Demokrasi ve Hukuk Konferansı’ sırasında dağıttı.

Kılıçdaroğlu, kendisi ve kurumu aleyhine iftira niteliğinde yayınlarda bulunan Akit, Türkiye ve Yeni Şafak gazetelerinden de tazminat kazandığını, kararın temyiz aşamasında bulunduğunu söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!