FP, laiklikte sıkıntıları aşamadı

Güncelleme Tarihi:

FP, laiklikte sıkıntıları aşamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2001 00:00


Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Fazilet Partisi'nin (FP), Necmettin Erbakan'ın genel başkanlık yaptığı RP'den farklı bir parti imajı çizdiğini, ancak laiklik konusundaki sıkıntıları aşamadığını bildirdi.

Ecevit, yeni oluşumlara hazırlanan Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasaklı olup olmadığına ilişkin hukuki durumun net olarak açıklanması için Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile görüşeceğini söyledi. Ecevit, dün TRT'nin Pazar Panaroma programında soruları yanıtladı. Ecevit, başlatılan önemli atılımların sonuçları alınmadan seçime gidilmesinin Türkiye'ye büyük kötülük olacağını savundu.

Ecevit, MGK toplantısı sonrasında yapılan ‘Bazı tarikatlar devlete yakın’ yorumlarını da değerlendirdi. Bu yöndeki haberlerin yalanlanmadığı hatırlatılınca Ecevit, ‘‘Basında, MGK'dan haber sızmıyor. Nasıl olsa irticayı görüşmüşlerdir’’ yönünde bir önyargının bulunduğunu söyledi.

Ecevit, ‘‘Bir rapor da sunulmadı mı?’’ yönündeki soru üzerine de her toplantının sonunda geride bırakılan ayda neler olduğunun özetinin verildiğini ifade etti. Ecevit, bu rakamların, irticanın demokrasiden hiç sapılmaksızın nasıl gerilediğini somut bir şekilde gösterdiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!