FP, ikili oynuyor

Güncelleme Tarihi:

FP, ikili oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, küskünleri ‘‘Seçimleri erteletmek için yolunuz tıkalı. Büyük bir sorumsuzluk sergiliyorsunuz’’ diyerek uyardı. Ecevit, dünkü DSP Grubu'nda şu mesajları verdi:

SORUMSUZLUK

Aday listeleri kesinleşmişken, seçimler için trilyonlar harcanmışken, bir belirsizlik ortamı oluşturuldu. Seçimleri erteletmeye kalkışmak, ağır bir sorumsuzluk örneğidir.

FP'İN YÜZÜ TUTMUYOR

FP, 1'inci parti olma hayallari yıkılınca, 1'inciliği DSP'ye kaptırdığı belli olunca, erken seçime karşı çıkmaya başladı. FP yönetiminin bunu açıktan söylemeye yüzü tutmuyor. Kutan, '312 madde kalkmalı, siyasi partiler yasası değişmeli, demokrasinin eksiklikleri giderilmeli ve seçimler de olmalı' talebinde bulunuyor. Bütün bunlar olmazsa seçimler ertelenmeliymiş. FP, ikili oynuyor. Küskünlere gidip, 'İstediklerimizi kabul edin, seçimleri erteleyelim', bize de 'İsteklerimizi kabul edin, seçimleri ertelemeyelim' önerisini getiriyor. Bu arada bize koalisyon ortaklığı da öneriyor.

GENSORUYU UMURSAMAM

Bazı küskünler bizim hakkımızda bir de gensoru önergesi verdiler. Bu benim umurumda değil. Siyasal yaşamım boyunca hiçbir zaman koltuğa yapışmadım. Seçimle geldiğim bütün görevlerden kendi isteğimle ayrıldım. Şimdi de ayrılabilirdim ama verilmiş bir sözüm var. Hükümeti kurarken ANAP ve DYP, benden sadece ülkeyi 18 Nisan seçimlerine esenlikle götürmemi istediler. Ben de bu sözü verdim.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!