FP: Gül bildirisinde 7 imza eksik

Güncelleme Tarihi:

FP: Gül bildirisinde 7 imza eksik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

FP yönetimi, Konya'da yayınlanan Abdullah Gül çekilsin, Recai Kutan ile devam’ bildirisine, 81 il başkanından sadece 7'sinin imza koymadığını açıkladı.

Yenilikçiler ise bildirinin altında sadece 57 imza bulunduğunu, bunların bir bölümünün de ‘baskı’ ile toplandığını savundu. FP'den üst düzey bir yönetici ise yenilikçi kanat tarafından gündeme getirilen ‘‘Boş kağıda imza toplandı’’ ve ‘‘İl başkanlarına baskı altında imza attırıldı’’ iddiaları için, ‘‘Yalan, yok böyle bir şey’’ dedi.

‘‘Zorla imza attırıldı’’ iddiasını, Konya'daki toplantıda Grup Başkanvekili Bülent Arınç'ın gündeme getirdiğini, ancak bu iddiaya il başkanlarının büyük tepki gösterdiğini belirten FP yöneticisi, ‘‘İl başkanları, ‘bizim irademizin ipotek altında olduğunu, böyle bir şeye izin vereceğimizi mi düşünüyorsunuz?' diye çok sert tepki gösterdiler’’ dedi. Aynı FP yöneticisinin verdiği bilgiye göre, bu toplantıda, İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Şahin de, ‘‘Genel Merkez emir verdi, İstanbul İl Başkanı Numan Kurtulmuş il başkanlarına deklerasyon yayınlattı’’ iddiasını gündeme getirdi. İl başkanları da buna, ‘‘Bizi aklı mantığı olmayan insanlar olarak mı görüyorsunuz?’’ diye tepki gösterdi. FP yönetiminin açıklamasına göre, bildiriye imza koymayan il başkanları şunlar:

Ersönmez Yarbay (Ankara), Mustafa Akkaş (Kayseri), Fehmi Uyanık (Diyarbakır), İsmail Özcan (Çanakkale), Şerafettin Kabakçıoğlu (Manisa), İbrahim Karaosmanoğlu (Kocaeli) ve M. Salih Erdoğan (Denizli)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!